Nijb newlogo 0809

24 juni 200900:00

Door Joep Meijsen

Nieuwe bestuursleden bij NIJB

Het bestuur van de Nederlandse ijshockeybond is uitgebreid met twee nieuwe leden. De 65-jarige Henk van de Pas en de 43-jarige Ron Meerhoff zijn tijdens de Algemene Ledenvergadering gekozen in het bestuur van de NIJB.

De jaarvergadering van de NIJB accepteerde ook het terugtreden van Pieter Huys als secretaris van de bond. Huys, een voormalige ijshockeyer uit Rotterdam, maakte slechts korte tijd deel uit van het bondsbestuur. Hij treedt volgens de ijshockeybond om Prive-redenen terug als bestuurslid.

Henk van de Pas was al enige tijd actief voor de NIJB. Tot de zomer van 2008 maakte hij deel uit van het bestuur van Tilburg Trappers, daarna werd hij actief voor de ijshockeybond. Binnen de NIJB gaat Van de Pas zich vooral bezighouden met het organiseren van evenementen en commerciële zaken. Hij gaat tevens functioneren als voorzitter van het organisatiecomité voor het komende WK in Tilburg.

Ron Meerhoff uit Mierlo is een voormalige linesman en in het dagelijks leven betrokken bij consultant Aevitae BV. Met zijn fiscaal-juridische achtergrond wordt hij binnen het bestuur van de ijshockeybond verantwoordelijk voor de aandachtgebieden finance en legal. Noud van Berkel en Jack America werden tijdens de vergadering in hun functies herkozen. Samen met voorzitter Joop Vullers vormen zij nu het vijfkoppige bestuur.