30 januari 200600:00

Door Joep Meijsen

Nieuwe Canadees Eaters

Eaters Geleen heeft de 23-jarige Canadese aanvaller Derek Campbell aangetrokken. De Limburgers maken daarbij gebruik van de mogelijkheid om na de transfer-deadline nog Ă©Ă©n import te vervangen.

Campbell komt in de plaats van de halverwege het seizoen aangetrokken Ronnie Grimard, die volgens Eaters wegens privĂ©-omstandigheden zijn contract enkele weken geleden heeft ingeleverd. Grimard speelde volgens de officiële statistieken uiteindelijke elf wedstrijden voor Eaters en kwam tot drie goals en vijf assists.

Derek Campbell speelde de afgelopen jaren in de sterke East Coast Hockey League. In een seizoen bij de Toledo Storm kwam hij in 55 wedstrijden tot vijf goals en negen assists met 51 strafminuten. De afgelopen anderhalve jaargang kwam hij uit voor de Victoria Salmon Kings uit Canada. Hier kwam hij in zestig wedstrijden tot vijf goals en tien assists met 139 strafminuten.

De vleugelaanvaller werd op 3 maart 1982 geboren in Duncan in British Columbia. Als jeugdspeler kwam hij uit in de British Columbia Junior Hockey League, waaruit verschillende imports in de Nederlandse competitie afkomstig waren. In de ECHL wordt veelal met kortlopende contracten gewerkt en Campbell werd op 15 december 'gereleased'.