8 september 200600:00

Door Remco

Nieuwe defence voor Flyers

Heerenveen heeft er weer een nieuwe speler bij. De 24-jarige Canadees Jeff Cameron zal de selectie van coach Brian de Bruyn gaan versterken. Dit is bekend gemaakt op de website van de supportersvereniging van de Flyers.

Jeff Cameron is door de Friese club gehaald als vervanger van de eerder aangetrokken Matthew Moore. Moore koos echter na alle perikelen rondom de Flyers voor een verblijf bij Den Haag. Hetzelfde geldt voor Lou DiMasi, John Gurskis, James Easter en Martijn Maghielse die allen kozen voor een contract bij de Wolves in Den Haag.

Cameron begon zijn carrière in 2002 in de ECHL bij Wheeling Nailers. Na een seizoen vertrok hij naar de Fort Worth Bramas die uitkomen in de CHL. Dat seizoen maakte hij echter af bij de New Mexico Scorpions waar oud-Flyer Brad Englehart ook voor gespeeld heeft. In 2003 stapte Cameron naar de UHL om te gaan spelen voor de Missouri River Otters waar ook Wolves-speler Jesse Heerema destijds voor uitkwam.

Na vele omzwervingen speelde Cameron het afgelopen jaar voor de Port Huron Flags in de UHL. In 25 wedstrijden scoorde hij vijf maal en gaf zeven assists. Ook verbleef Cameron maar liefst 103 minuten in de strafbank afgelopen seizoen.

Behalve Jeff Cameron zullen ook Don Nichols, Hans Kroon, Justin Bekkering, Marco Postma, Kevin Bruijsten, Zahir Hup, Sjoerd Idzinga en Jolke Balt komend seizoen uitkomen voor de Flyers. Ander nieuws over een vertrekkende speler: De OekraĂŻner Anton Butochnov ruilt Heerenveen in voor zijn oude club Sokol Kiev.