23 augustus 200500:00

Door Joep Meijsen

Nieuwe defense Geleen

Eaters Geleen heeft nog een nieuwe buitenlander aangegetrokken. Het gaat om de 25-jarige Canadese verdediger Mark Persick, die de afgelopen vier jaar in de Amerikaanse universiteitscompetitie uitkwam voor Canisius College.

Persick is na Stefan Patak, Gary Zinck, Brad McDonald, Ryan Held en Rob Sich de zesde nieuwe buitenlander bij Geleen dit seizoen. Daarmee krijgt de selectie van de Limburgers dit jaar weer een fors ander aanzien dan het afgelopen seizoen.

Geleen-coach Andy Tenbult omschrijft zijn nieuwe verdediger als 'een puur defensief ingestelde verdediger, die de ruimte voor ons doel op een bijzonder effectieve manier schoon zal houden. Een typische 'stay at home defenseman.' Dat is ook te merken in zijn statistieken. In bijna honderdtwintig wedstrijden voor Canisius College kwam hij tot zeven doelpunten en 21 assists.

Mark Persich werd geboren op 26 april 1980 in Yorktown in de Canadese provincie Saskatchewan. Voor zijn komst naar de Amerikaanse universiteitscompetitie speelde de Canadees in eigen land op lager juniorenniveau. De verdediger is groot en breed en wordt door Geleen omschreven als 'robuust'.