19 oktober 200600:00

Door Joep Meijsen

Nieuwe defense voor Flyers

Heerenveen Flyers heeft de 25-jarige verdediger Corey Sabourin aangetrokken. De geboren Canadees speelde de afgelopen jaren in de Canadese universiteitscompetitie. Flyers hoopt de komende periode nog een nieuwkomer voor de defensie te kunnen presenteren.

Sabourin werd op 9 april 1981 geboren in Orleans in de Canadese provincie Ontario. De honderd kilo zware verdediger kreeg zijn voornaamste ijshockeyopleiding in de ijzersterke Canadese jeugdliga OHL. Hij speelde daar in vier seizoenen voor Sudbury Wolves, Ottawa 67s, Kingston Frontenacs en Missisauga Ice Dogs. Zijn statistieken lijken te wijzen op een échte verdedigende verdediger. In die vier jaar scoorde hij drie keer en kwam tot 33 assists.

Na zijn periode in het junior hockey koos Sabourin voor een studie aan Brock University. Spelers bouwen voor ieder jaar in de OHL een jaar studiebeurs op voor een Canadese universiteit. Dit seizoen probeerde hij aan de slag te komen in de East Coast Hockey League bij de Victoria Salmon Kings, maar na het trainingskamp werd hem geen contract aangeboden, waarop Heerenveen toesloeg.

Flyers hoopt dat Sabourin zijn debuut maakt in de thuiswedstrijd tegen Amsterdam op 28 oktober. Daarmee krijgt de mager bezette defensie van Heerenveen een impuls. Don Nichols en Justin Bekkering waren de enige twee ervaren verdedigers in de selectie van Brian de Bruyn. De defensie moet nog met één andere verdediger worden versterkt, terwijl Flyers ook nog van plan is een aanvaller aan te trekken.