Flyers oosterveld skate 1314

5 oktober 201323:39

Door Joep Meijsen

Nieuwe drieklapper van Oosterveld

Joey Oosterveld lijkt zich kiplekker te voelen in Friese dienst. De Amsterdamse aanvaller scoorde zaterdag zijn tweede hattrick in 24 uur in de 4-7 overwinning van Heerenveen in Eindhoven.

Daarmee begint Oosterveld zijn doelpuntentotaal van vorig jaar in Amsterdam al te naderen. Afgelopen seizoen bleef Oosterwijk in 25 wedstrijden voor de ploeg uit de hoofdstad steken op elf goals. Net als vrijdagavond tegen Geleen opende Oosterveld de score, op aangeven van zijn lijngenoten Tony Demelinne en Kevin Bruijsten.

Op de valreep van de eerste periode was het de sterke Nick Kuiper die de voorsprong van Flyers verdubbelde. Nadat Danny Stempher en Oosterveld goals uitwisselden in de tweede periode, leek Heerenveen de ontmoeting vroeg in de slotperiode te beslissen. In minder dan vijftig seconden wisten Tony Demelinne en Shawn Collymore het net te vinden achter Deniz Mollen.

Kemphanen heeft dit jaar een ploeg met veel jeugdig enthousiasme en energie. De club lijkt ook een groep Letse spelers te hebben gevonden die goed passen binnen het team. Twee van de Letten, Tom Zeltins en Vladislavs Dobrenkijs bedienden kort na de twee tegengoals Nick Verschuren die de achterstand verkleinde tot drie goals.

Dobrenkijs verkleinde vervolgens shorthanded de achterstand tot twee goals, zodat de thuisclub weer enigszins in de wedstrijd zat. Flyers heeft dit seizoen echter een volwassen team en het wekte dan ook geen verbazing dat Kevin Bruijsten zijn slag sloeg en Flyers weer ruimer aan de leiding bracht.

Hoewel Dobrenkijs zijn tweede van de wedstrijd nog wist te scoren, bleef het daar ook bij voor de Kemphanen. Met het net leeg completeerde Joey Oosterveld zijn hattrick en gooide tegelijk de wedstrijd definitief in het slot.