12 november 200500:00

Door Joep Meijsen

Nieuwe forward Groningen

Groningen Grizzlies heeft zich versterkt met de 24-jarige aanvaller Brandon Doria. De uit Bayonne, New Jersey afkomstige forward speelde afgelopen seizoen voor de Huntsville Havoc in de SPHL.

is de vijfde nieuwe buitenlander bij Groningen dit seizoen. Hij begon het seizoen in de United Hockey League, maar volgens Groningen had hij het niet naar zijn zin in bij de club en via zijn makelaar kwam hij uiteindelijk bij de Grizzlies terecht.

is een behoorlijk evaren ijshockeyer. Hij speelde vier jaar lang voor Holy Cross College in de Amerikaanse universiteitscompetitie NCAA. Daar kende hij in zijn laatste jaar zijn beste seizoen. In 35 wedstrijden kwam hij tot zestien doelpunten en 24 assists.

Daarna maakte hij de overstap naar de profs. In 2003-04 speelde hij bij drie verschillende clubs in de sterke East Coast Hockey League. Het langst bleef hij hangen bij de Augusta Lynx, waar hij in 48 wedstrijden tot vijf goals en twaalf assists kwam. Bij de Augusta Lynx speelden dat seizoen ook Paul Vincent en Wes Swinson, die eerder bij Amsterdam zaten.

Groningen staat met twaalf punten uit zes wedstrijden op de vierde plaats in de Eerste Divisie.