17 mei 200500:00

Door Joep Meijsen

Nieuwe gezichten Trappers

Tilburg Trappers heeft zich versterkt met zes nieuwe spelers. Uit de Nederlandse competitie trekt de Tilburgse formatie Doug Stienstra en Bert van de Braak aan. Uit de Noordamerikaanse college-competitie komt het drietal Dave Iannazzo, Marco Peluso en Luc Paquin over. John Versteeg was eerder al bekendgemaakt.

Daarmee heeft Tilburg als eerste club in de Eredivisie zijn selectie al grotendeels rond. Onder de aanwinsten zijn vijf aanvallers en Ă©Ă©n verdediger. Trappers beloofde zijn fans na afloop van het afgelopen seizoen aanzienlijke versterkingen.

Dave Iannazzo is afkomstig van St. Cloud State, waar hij in de Amerikaanse college-competitie speelde. Het afgelopen seizoen tekende hij daar voor zestien goals en zestien assists in 34 wedstrijden en werd hij uitgeroepen tot meest waardevolle speler van zijn ploeg. Een jaar eerder was hij met zestien goals en elf assists de topscorer van de universiteit. In totaal speelde hij vier jaar voor de Huskies. Iannazzo is geboren op 4 april 1981 in Maple Grove in Minnosota.


Dave Iannazzo in actie

Marco Peluso speelde de afgelopen drie jaar in de buurt van Iannazzo, de tevens in Minnesota spelende Universiteit Minnesota-Duluth. Hij maakte echter afgelopen jaar de overstap naar de Las Vegas Wranglers in de East Coast Hockey League. Daar kwam hij in twaalf wedstrijden tot twee goals en zeven assists. Eerder in het seizoen bij zijn universiteit was hij goed voor negentien goals en negentien assists in 35 wedstrijden. Ook Peluso is een Amerikaan, op 2 februari 1981 geboren in Bovey Minnesota.

Ook voor de derde nieuwe buitenlander viste Trappers in de vijver met universiteitsspelers. De op 3 november 1981 geboren Canadees Luc Paquin kwam de afgelopen jaren uit voor de academisch hoog aangeschreven universiteit van Princeton. In zijn laatste jaar kwam hij tot zes goals en achttien assists in 31 wedstrijden. Het afgelopen seizoen werd de Canadees in het All Star team van de zogenoemde Ivy League-universiteiten gekozen. Pauin is afkomstig uit Le Gardeur in Quebec.

De Nederlandse spelers zijn wat bekender. Zowel Doug Stienstra als Bert van de Braak waren actief voor Oranje tijdens het afgelopen wereldkampioenschap in Eindhoven. Stienstra, een voormalige speler uit de American Hockey League, begon zijn Nederlandse loopbaan drie jaar geleden in Nijmegen. Na het faillissement vertrok hij naar Amsterdam, waar hij de afgelopen twee jaar de dubbel won. Met vijftien goals en zestien assists in negentien wedstrijden eindigde hij afgelopen jaar op de veertiende plaats van de topscorerslijst in de eredivisie.


Bert van de Braak in Oranje

Voor Bert van de Braak is Tilburg alweer zijn vijfde club in Nederland. Eerder was de nog jeugdige Nijmegenaar actief voor de club in zijn geboortestad, voor Den Bosch, Amsterdam en Heerenveen. Tussendoor speelde hij nog een jaar in Noord-Amerika. Het afgelopen jaar kwam hij tot negentien punten, het beste totaal uit zijn loopbaan in Nederland. Zijn selectie voor Oranje kwam dan ook niet onverwacht. Zelf had hij zijn overgang naar Tilburg al min of meer bekendgemaakt via de Leeuwarder Courant.