6 november 200600:00

Door [email protected]

Nieuwe goalie voor Tilburg

De Canadees Nick Boucher is de nieuwste aanwinst van Tilburg Trappers. De 25-jarige goalie heeft ervaring in prestigieuze Noord-Amerikaanse liga's en moet de spoorslags verdwenen Phil Groeneveld doen vergeten.

Tilburg Trappers doet weinig moeite om haar ambities onder stoelen of banken te steken. De ploeg gaat voor de prijzen dit jaar en is bereid om daar de spelers voor te halen. De twee weken geleden aangetrokken defence Jeff Paul komt met een indrukwekkende CV naar Nederland en ook Phil Groeneveld was een aanwinst van niveau. Door diens plotselinge vertrek naar Italië moest Tilburg op zoek naar een vervanger en vond die deze week in Boucher.

Boucher speelde vier jaar in de hoog aangeschreven NCAA competitie bij Dartmouth College. Bij dit team zette hij diverse records neer, waaronder 'meeste wedstrijden', 'meeste saves' en 'beste save percentage'. De twee seizoenen erna speelde hij in de zware East Coast Hockey League, en tussendoor zelfs zes wedstrijden bij het farmteam van de Pittsburgh Penguins in de American Hockey League . De AHL geldt als het één-na-hoogste niveau in Noord-Amerika en is een kweekvijver voor de NHL. In zijn eerste jaar ECHL werd hij gekozen tot het Allstar Team.

Afgelopen seizoen speelde Boucher voor twee teams in de United Hockey League, de competitie waarin ook Eater Erik Landman ooit een seizoen speelde. Boucher kreeg diverse uitstekende recenties in deze competitie. Zijn trade tegen het einde van het seizoen werd aangekondigd als een forse versterking voor Muskegon Fury, de toenmalige nummer 1 van de liga.

Boucher begon dit seizoen bij de Basingstoke Bison in de Engelse Elite League, het hoogste niveau daar. Het team staat momenteel zowel in de liga als in de Challenge Cup stijf onderaan. Boucher was de #1 goalie binnen het team en kreeg in 18 wedstrijden tot nu toe 65 goals om zijn oren. Een save percentage van 89,91% en een goals against average van 3,72 zijn nauwelijks om over naar huis te schrijven, maar kunnen net zozeer een indicatie van de verdediging als van de goalie zijn. Boucher werd in twee wedstrijden tot Man of the Match gekroond. De website van Basingstoke heeft het vertrek van Boucher overigens nog niet gemeld en lijkt ook nog geen vervanger te hebben aangetrokken.

Tilburg Trappers verwacht Boucher woensdagmorgen in Nederland. Woensdagavond staat de Challenge Cup finale tegen Amsterdam op het programma, maar het lijkt hoogst onwaarschijnlijk dat Boucher dan al op het ijs zal staan. Wat Tilburg Trappers van plan is met Zweedse importgoalie Emil Lundgren is onduidelijk. Martin Trommelen lijkt de meest waarschijnlijke keuze om een tandem met Boucher te gaan vormen.