8 november 200500:00

Door Joep Meijsen

Nieuwe leiding Oranje

Doug Mason ontbreekt komend weekeinde bij het vierlandentoernooi in Letland. De coaching van Oranje is in handen van Alexander Jacobs en Tommie Hartogs. Laatsgenoemde speelt niet tijdens het toernooi.

Al ruim voor het toernooi was duidelijk dat bondscoach Mason het toernooi zou gaan missen. Dat geldt ook voor het evenement in december, maar Oranje ziet af van deelname rond die tijd. Tijdens het vierlandentoernooi in februari in Tilburg staat Mason wel in de bank.

Alexander Jacobs trad vorig jaar voor het WK toe tot de staf rond het Nederlands team. Voorheen was hij al actief als coach van Jong Oranje. Tommie Hartogs is op dit moment al assistent-coach bij Amsterdam.

In de selectie van het Nederlandse team is op het laatste moment nog een wijziging doorgevoerd. Nick de Jong gaat niet mee naar Letland. Zijn plaats wordt ingenomen door verdediger Jeroen van Olphen.

Voor wat betreft de goalies, werkt de staf van het Nederlands team met vier spelers. Phil Groeneveld, Rudie van der Holst, Casper Swart en Peter Seton. Groeneveld zit met verplichtingen in Italie, terwijl twee van de andere drie doelmannen wegens prive-redenen niet beschikbaar zijn. Tomas Kalousek valt in.