3 april 200700:00

Door Joep Meijsen

Nieuwe naam fantoernooi

Het ijshockeytoernooi voor fans in Tilburg heeft een nieuwe naam. Het door de supportersclub van Trappers georganiseerde evenement gaat verder onder de naam Richard Gerritse Toernooi, naar de onlangs overleden ijshockeyfan uit Den Bosch.

Bij de vorige editie van het toernooi deed Gerritse nog dienst als coach van één van de deelnemende teams. Dit jaar zijn de supportersclubs van Amsterdam, Heerenveen, Geleen en Tilburg vertegenwoordigd bij het toernooi. Daarnaast doet er nog een selectie mee samengesteld uit supporters uit alle windstreken van Nederland die elkaar kennen via de verschillende ijshockeyfora.

De supportersclub van Trappers heeft besloten het toernooi naar Richard Gerritse te noemen omdat hij vaak kwam kijken bij wedstrijden van Tilburg en bovendien ook artikelen schreef voor het tijdschrift van de supportersclub. 'Dit eerbetoon is tevens een symbool van verbroedering voor de verschillende ijshockeysupporters', stelt de club.

Het toernooi begint zaterdag 7 april om 20.15 uur in het IJssportcentrum Tilburg. Voor belangstellenden is de toegang gratis. Vooraf zal een minuut stilte in acht worden genomen voor de naamdrager van het toernooi.