21 oktober 200500:00

Door [email protected]

Nieuwe NHL verrassend

Een stapel regelwijzigingen, een salarisplafond en veel transfers hebben tot een nieuwe NHL geleid. Voor twee teams begint het seizoen met een onwaarschijnlijke streak. De Nashville Predators zijn ongeslagen, terwijl de Pittsburgh Penguins nog geen wedstrijd in winst om hebben kunnen zetten.

De Pittsburgh Penguins kochten in de post lockout periode behoorlijk in. Het team wilde in Ă©Ă©n klap van het slechtste team, het beste worden. Mede geholpen door het winnen van de draftloterij en het binnenhalen van Sidney Crosby.

Sterren als Sergei Gonchar, Mark Recchi, John LeClair, Ziggy Palffy en Jocelyn Thibault kwamen naar de staalstad om een team met talenten Sidney Crosby en Marc-André Fleury aan te vullen. En ze stellen vooralsnog flink teleur.

Zelfs eigenaar/speler Mario Lemieux begint zich zorgen te maken. 'Zeven wedstrijden op rij verliezen is niet niks, vooral zo vroeg in het seizoen. Het is niet de start die we in gedachten hadden. Zeker niet met deze personele bezetting.' De Penguins zijn met zeven verloren wedstrijden het enige team in de hele NHL dat nog geen wedstrijd won.

Aan de andere kant van het spectrum staan de Nashville Predators. Het team doet het feitelijk maar met Ă©Ă©n echt grote naam in het team: Paul Kariya. Maar hij kan het niet alleen. Kariya heeft het team samen met forwards Steve Sullivan, Marek Zidlicky en goalie Tomas Vokoun een ijzersterke start gegeven.

Zes wedstrijden speelde het team, waarvan er drie in reguliere speeltijd werden gewonnen. De andere drie werden in de shootout gewonnen. 'Ik heb nog nooit bij een team gespeeld waar we de eerste zes wedstrijden van het seizoen wonnen', zegt Paul Kariya. 'We hebben een erg goed team, maar toch hebben we nog veel te doen. Op dit moment spelen we in ieder geval wel erg goed.'

Het seizoen is nog lang en de weg naar de playoffs lang. De Penguins zullen binnenkort hun eerst wedstrijd ongetwijfeld winnen en misschien zelfs een knappe winning streak beginnen. De Predators zullen ongetwijfeld binnenkort hun eerste punten laten vallen en zullen misschien nog hard moeten knokken om de playoffs ĂŒberhaupt te halen. Maar de eerste indrukken zijn gemaakt. De eerste indrukken in de nieuwe NHL.