Ijshockey Nederland logo

27 januari 201710:16

Door Joep Meijsen

Nieuwe referee-in-chief en bestuurslid bij NIJB

De jaarvergadering van de Nederlandse IJshockey Bond heeft ingestemd met de benoeming van Robin de Vroede tot bestuurslid en Onno Hoekstra tot opvolger van Noud van Berkel als referee-in-chief.

Dat gebeurde woensdagavond tijdens de Algemene Leden Vergadering van de bond, die werd gehouden in Nieuwegein. De 38-jarige De Vroede is een voormalige jeugdinternational bij ijshockey en de afgelopen anderhalf jaar weer betrokken bij de sport als team manager bij Jong Oranje en het nationaal talentontwikkelingsteam U12. Hij krijgt technische zaken als portefeuille binnen het bestuur.

Tegelijkertijd treedt Rob van Rijswijk na ruim een jaar terug uit het bestuur. Van Rijswijk, gangmaker achter het IJshockey Nederland-project, werd door dezelfde vergadering benoemd tot directeur. Deze verandering maakt deel uit van een ontwikkeling waarbij beleidsvoorbereiding en uitvoering vanuit het bondskantoor wordt gedaan en het bestuur zich bezighoudt met beleidsbepaling. Jan Hopstaken werd voor een nieuwe bestuursperiode herkozen als vice-voorzitter.

De ijshockeybond was ook op zoek naar een opvolger van Noud van Berkel als referee-in-chief. Na gesprekken met drie kandidaten is gekozen voor oud-scheidsrechter Onno Hoekstra die tot het begin van deze eeuw jarenlang in de toenmalige Eredivisie floot. Tijdens de vergadering vertelde Hoekstra het als zijn belangrijkste opdracht te zien om de vergrijzing van het scheidsrechterskorps tegen te gaan door aanwas van nieuw talent.

Tijdens de jaarvergadering werd tevens de begroting, met enkele tegenstemmen, aangenomen. Die stijgt ten opzichte van de begroting over 2016 van 585.108 euro naar 699.414 euro. Het definitieve resultaat over 2016 zal tijdens een volgende vergadering worden besproken, maar vermoedelijk zal hiervoor een beroep op het eigen vermogen van de bond moeten worden gedaan.