7 augustus 200700:00

Door Joep Meijsen

Nieuwe Slowaak bij Utrecht

De ijshockeyclub in Utrecht heeft de Slowaakse aanvaller Boris Varga aangetrokken. De 23-jarige speler is afkomstig uit de jeugdopleiding van Dukla Trencin, waarmee Utrecht een samenwerkingsverband is aangegaan. Varga kwam de afgelopen seizoenen uit op het tweede niveau in Slowakije.

Een delegatie van Utrecht was afgelopen week op bezoek bij Dukla Trencin. Daarbij werd ook gehoopt op een overeenkomst met de ervaren Peter Janik. Dat lukte echter niet. De Slowaak tekende een overeenkomst met het Noorse Bergen. De komende dagen wordt nog gesproken over de komst van een Tsjechische verdediger. In totaal moeten door het samenwerkingsverband met Dukla Trencin ongeveer vier spelers de selectie van Utrecht versterken.

Boris Varga is geboren op 28 januari 1984 en speelde afgelopen seizoen voor Dukla Senica in de Slowaakse eerste liga. In 46 wedstrijden kwam hij tot vier goals en acht assists, gecombineerd met 78 strafminuten. De drie seizoenen daarvoor speelde hij in dezelfde liga voor Piestany en het tweede team van Dukla Trencin.

De speler werd door de bekende Slowaakse ijshockeyer Lubomir Sekeras aangeraden. Deze oud-speler van onder meer Minnesota en Dallas in de NHL zal Utrecht ook in de toekomst gaan adviseren over het aantrekken van nieuwe spelers. Utrecht gaat op zijn beurt de ijshockeyschool van de Slowaak promoten in Nederland.