8 oktober 200400:00

Door [email protected]

Nieuwe verdediger Eaters

Verdediger Stanislav Vernikov is de nieuwste toevoeging aan het team van Eaters Geleen. De 26-jarige OekraĂŻner zal zondag in de thuiswedstrijd tegen Tilburg zijn debuut maken voor Geleen.

Vernikov begon zijn carriere in Kiev, waar hij vijf seizoenen in de East European League speelde. In 2000 vertrok hij naar Frankrijk en speelde met HC Cholet op het Ă©Ă©n na hoogste niveau, de eerste divisie. Het jaar daarop vertrok hij naar Valence HG in de Franse tweede divisie.

De verdediger speelde de afgelopen twee seizoenen in de Duitse Oberliga. Daar verzamelde hij in 100 wedstrijden 20 goals en 26 assists. Hij bracht in totaal 229 minuten op de strafbank door. Vernikov speelde achtereenvolgens voor EA Kempten en HöchstÀdter EC, die beiden tegen degradatie moesten knokken.

De Oekraïner tekende in april 2004 een contractverlenging bij de HöchstÀdt Alligators. Tijdens de zomer gaf hij echter te kennen onder het contract uit te willen. De Alligators lieten hem vervolgens vertrekken.

Voor Geleen is Vernikov het tiende nieuwe gezicht in de opstelling en de vierde import. Daarnaast beschikt Geleen over zeven Nederlands-Canadezen.

Eaters kende afgelopen zondag een slechte seizoenstart. In de eerste competitiewedstrijd werd thuis met 1-6 verloren van debutant Nijmegen Emperors. Coach Andy Tenbult bestrafte zijn spelers met een straftraining direct na de wedstrijd.