Trappers kampioen0607 team

1 oktober 200700:00

Door Joep Meijsen

Nijb geeft speelschema vrij

Het nieuwe ijshockeyseizoen begint komende vrijdag in het Triavium in Nijmegen met de wedstrijd tussen de Devils en de Grizzlies uit Groningen. Amsterdam opent zondag tegen Heerenveen, terwijl Tilburg en Den Haag elkaar zondagavond tegenkomen voor hun seizoensopening. Geleen opent zondag tegen Nijmegen.

Dat blijkt uit het competitieprogramma zoals de Nederlandse IJshockeybond dat vier dagen voor de competitiestart heeft gepubliceerd. Het maken van het schema werd bemoeilijkt door het ontbreken van ijstijd in het eerste speelweekeinde in Heerenveen en Den Haag. Deze ploegen spelen derhalve alleen een uitwedstrijd. Flyers speelt vanwege een evenement in Thialf zelfs pas op zaterdag 27 oktober voor het eerst in Heerenveen.

Dat is niet de eerste thuiswedstrijd voor de Friezen. Op zondag 14 oktober speelt Flyers op 17.30 uur de ontmoeting met Nijmegen in de ijshal in Leeuwarden. Uit de gegevens van de bond valt op te maken dat Nijmegen en Den Haag de vrijdagavond als favoriete speeldag hebben opgegeven. Tilburg en Geleen spelen de meeste wedstrijden op zondagavond, terwijl Groningen wisselt tussen vrijdag- en zaterdagavond. Heerenveen wisselt tussen de zaterdag- en zondagavond.

De bekercompetitie wordt gespeeld van vrijdag 5 oktober tot en met zondag 11 november, waarbij de vier best gekwalificeerde ploegen zich plaatsen voor de best-of-three halve finales van de beker. De reguliere competitie begint dan op 16 november en wordt op zondag 17 februari afgerond. Het weekeinde van 23 november is vrijgehouden.

Het aantal midweekse wedstrijden is vooralsnog beperkt gehouden tot acht. Voor vier wedstrijden is vooralsnog geen speeldatum vastgesteld. Den Haag- Amsterdam en Heerenveen - Geleen in de bekercompetitie en Tilburg - Den Haag en Heerenveen - Amsterdam in de reguliere competitie.