15 maart 200700:00

Door Joep Meijsen

NIJB reikt de prijzen uit

Bob Teunissen van Nijmegen Emperors was de meest waardevolle speler tijdens het 2005/06-seizoen. De aanvoerder van Nijmegen ontving woensdagavond de Frans Henrichs-bokaal. Er waren ook onderscheidingen voor Casper Swart, TJ Caig, Don Nichols en Ilse Robben.

De Nederlandse IJshockeybond reikt jaarlijks een aantal prijzen uit over het afgelopen seizoen. Terwijl de huidige jaargang de ontknoping nadert, zijn de awards voor het vorige seizoen uitgereikt. Dit gebeurde voor het eerste play-off-duel tussen Tilburg en Heerenveen.

De belangrijkste prijs is de Frans Henrichs-bokaal voor de meest waardevolle Nederlandse speler in de competitie. Deze prijs werd de afgelopen twee jaar gewonnen door Tommie Hartogs, maar werd dit jaar toebedeeld aan aanvoerder Bob Teunissen van landskampioen Nijmegen Emperors.

De spelers van het Nijmeegse kampioensteam vielen nog vaker in de prijzen. Zo werd doelman Casper Swart uitgeroepen tot winnaar van de Gobel-De Bruyn-trofee voor de beste doelman. Swart veroverde vorig jaar in de loop van het seizoen de plek in het doel bij Nijmegen en speelde een belangrijke rol bij het veroveren van de landstitel. Dit seizoen kwam Swart uit voor Geleen.

De Jack de Heer-award was voor TJ Caig, ook toen bij Nijmegen. Deze trofee wordt uitgereikt aan de topscorer van de competitie. Don Nichols van Heerenveen werd voor de derde keer uitgeroepen tot beste verdediger in de competitie. Ook een jaar eerder won hij de Wil van Dommelen al, die voor de zevende keer werd uitgereikt.

De prijs voor de beste scheidsrechter, de Wim Kuit-trofee, werd overhandigd aan linesman Ilse Robben. Zij was in 2006 voor de tweede keer actief tijdens de Olympische Winterspelen.