Nijb newlogo 0809

7 juni 200900:00

Door Joep Meijsen

NIJB wil Dag v/h IJshockey

De Nederlandse IJshockeybond wil op 12 september de Dag van het IJshockey organiseren. In het Philips-stadion in Eindhoven moet dan een hele dag worden georganiseerd die helemaal in het teken staat van de snelste teamsport op aarde.

De dag is bedoeld voor iedereen die zich met ijshockey bezighoudt: bestuurders, coaches, trainers, teamleiders, speakers en speakers bijvoorbeeld, maar ook geïnteresseerde toeschouwers. De dag bestaat uit een serie bijeenkomsten en workshops, waarbij verschillende prominente sprekers aanwezig zullen zijn. Daaronder een Europese topcoach met een lezing over modern ijshockey.

De dag zal tevens gebruikt worden om de coaches en captains van de eredivisieteams samen te brengen met de scheidsrechters in twee besloten sessies ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Onderwerpen die in de openbare sessies aan de orde komen zijn onder meer fondswerving, conditietraining, de ontwikkeling van het CTO in Eindhoven, sportvoeding en nog veel meer. Meer info is te vinden in de pdf op de site van de NIJB.

De dag wordt alleen georganiseerd als er voldoende animo is. De bond vraagt belangstellenden derhalve een online enquête in te vullen. Deelname aan de Dag van het IJshockey gaat tien euro kosten, inclusief een lunch.