6 januari 200500:00

Door Joep Meijsen

Nijmegen boos op NIJB

Nijmegen is boos op de Nederlandse IJshockeybond over het doorgaan van de wedstrijd tegen Amsterdam aanstaande vrijdag. Emperors mist vijf spelers die met Jong Oranje aan het wereldkampioenschap voor junioren in Roemenië, en voelt zich gestraft voor het feit dat het veel jonge spelers de kans geeft in de Eredivisie.

Volgens voorzitter Emiel Verdonschot van Nijmegen heeft Emperors in november al bij de NIJB een verzoek ingediend om deze wedstrijd naar een andere datum te verplaatsen. 'De NIJB vindt de afwezigheid van vijf spelers niet belangrijk genoeg hebben ze laten weten', aldus de voorzitter. Nijmegen reist nu aanstaande vrijdag met twaalf spelers en twee goalies af naar Amsterdam.

Voor Nijmegen zijn Harry en Huub Verdonschot, Wesley Hendriks, Erik Tummers en Bart van Roosmalen actief op het wereldkampioenschap. Vier van deze vijf spelers hebben een plaats in de eerste drie aanvals- of verdedigingslijnen van Emperors. Daarmee valt de schade nog mee. De juniorenbondscoaches gaven voor het seizoen aan zo'n acht spelers van Nijmegen mee te willen nemen.

Coach Alexander Jacobs heeft gemengde gevoelens rond het doorgaan van de wedstrijd. 'De volgende keer staan we gewoon geen spelers meer af. Ze zoeken het maar uit. Aan de andere kant ben ik wel blij met de wedstrijd want de spelers hebben zo kort voor de halve finale van de beker wel wedstrijdritme nodig. De 5 spelers die in Roemenie zitten krijgen veel ijstijd, en de 12 spelers voor komende vrijdag krijgen uiteraard ook veel ijstijd. Verder is het natuurlijk zo dat Amsterdam ook slechts 12 of 13 spelers heeft, ach we gaan gewoon het beste ervan maken. Alles is mogelijk in het ijshockey.'