1 juli 200500:00

Door Joep Meijsen

Nijmegen bouwt verder

Nijmegen Emperors werkt hard aan het nieuwe seizoen. Daarnaast krijgt de organisatie van het Nijmeegse ijshockey ook financieel een steuntje in de rug. Na de Nijmeegse vierdaagse komt de club met al het nieuws naar buiten.

Financieel heeft Nijmegen een aantal belangrijke stappen gezet. Zo ontvangt Emperors in de toekomst een percentage van de horecaomzet van het Triavium en heeft de ijshockeyclub de rechten op de boarding terug. Dat betekent dat tijdens ijshockeywedstrijden alleen nog reclame te zien zal zijn van sponsoren van Nijmegen Emperors. Het bestuur voert ook nog gesprekken met kandidaten voor het hoofdsponsorschap.

Sportief bouwt Nijmegen voort op de succesvolle rentree van vorig jaar. Daarbij wordt afscheid genomen van Marc Visschers en John Versteeg. Deze spelers hebben onderdak gevonden bij respectievelijk Eaters Geleen en Tilburg Trappers. De meeste Nijmeegse spelers keren echter terug voor een nieuw seizoen. Alleen met Casper Swart is nog geen overeenstemming, terwijl Kevin Bruijsten vanwege studieredenen waarschijnlijk van club verandert.

Het contract met Nick Verbruggen is enkele weken geleden al getekend. De Nederlandse-Canadees heeft twee complete seizoenen in de competitie gespeeld, is daarmee gekwalificeerd voor de nationale ploeg en geldt dus niet meer als buitenlander. Nijmegen is van plan het komende seizoen met zes imports te gaan spelen. Coach Alexander Jacobs is onder meer in Noord-Amerika geweest om deze spelers te scouten.