4 januari 200900:00

Nijmegen Devils wint in Thialf

Nijmegen Devils is het nieuwe jaar begonnen met een overwinning. De ploeg van coach Frank Gentges won van Heerenveen Flyers na het nemen van penalty shots. Ex-Flyer Marco Postma nam het winnende penalty shot voor zijn rekening.

Nijmegen verwelkomde zaterdag de nieuwkomer Phil Aucoin in de selectie. De Amerikaan was op tijd in Nederland gearriveerd om zijn team te helpen naar de winst in Thialf. De zege voor Nijmegen was bepaald niet verdiend te noemen. Flyers kende een uitstekend tweede gedeelte van de wedstrijd maar Nijmegen wist te overleven. Goalie Boris Ackers wist samen met de paal Heerenveen op 2-2 te houden.

Nijmegen pakte wel een 0-2 voorsprong in een fase waarin beide teams nog gelijkwaardig aan elkaar waren. Twee minuten voor de eerste pauze opende verdediger Adam Gebara de score voor Nijmegen met zijn derde treffer van het seizoen. In de beginfase van de tweede periode verdubbelde Nijmegen de voorsprong. Phil Aucoin luisterde zijn debuut op met een doelpunt in de 23e minuut.

Daarna was het de beurt aan Heerenveen. Vanaf de tweede Nijmeegse treffer namen de Friezen het heft in handen. Dat leverde meteen resultaat op want binnen vier minuten wist TJ Kelley de aansluitingstreffer langs Boris Ackers te schieten.

De langverwachte gelijkmaker viel aan het begin van de derde periode. Na twee minuten spelen was het weer TJ Kelley die zijn 21e seizoenstreffer liet noteren. In de resterende minuten ging Heerenveen op jacht naar de winst en kwam Nijmegen er aanvallend nauwelijks aan te pas. Het geluk was zaterdagavond alleen niet aan Heerenveense zijde want goalie Boris Ackers wist zijn doel verder schoon te houden maar had hier wel een flinke portie geluk voor nodig. Flyers raakte een aantal keren de paal en zag in de derde periode ook nog een puck van de doellijn afgehaald worden.

Het spelbeeld veranderde niet in overtime maar de bezoekers wisten met hangen en wurgen de wedstrijd gelijk te eindigen. B ij de penalty shots bleek Nijmegen wel de sterkste Uitgerekend voormalig Flyer Marco Postma maakte het winnende penalty shot.

Nijmegen blijft door de winst op de derde plaats. Devils heeft drie punten minder dan koplopers Den Haag en Tilburg maar heeft ook een wedstrijd minder gespeeld. Op zondagmiddag komt Tilburg op bezoek in Nijmegen. Heerenveen staat door het onfortuinlijke verlies op de vierde plaats. De Friezen hebben veertien punten, drie minder dan tegenstander Nijmegen.