12 juni 200800:00

Door Joep Meijsen

Nijmegen haalt Jeff Smith

Nijmegen Devils heeft de 27-jarige Canadees Jeff Smith gecontracteerd. De verdediger speelde de afgelopen jaren in verschillende hogere profcompetities in de Verenigde Staten en wil zijn loopbaan in Europa voortzetten.

Het afgelopen jaar speelde Smith voor de Phoenix Roadrunners in de East Coast Hockey League. In 53 wedstrijden nam hij een goalnen zes assists voor zijn rekening, met 116 strafminuten. Smith is met zijn 1,98 meter en 102 kilo een fysiek sterke speler die ook als vleugelaanvaller kan worden ingezet.

Smith werd op 2 januari 1981 geboren in Regina Saskatoon. Hij speelde vier seizoenen voor Red Deer Rebels in de WHL, een van de sterkste jeugdliga's ter wereld. Zijn beste jaar had hij in 2000-01 toen hij in 72 wedstrijden 22 goals en 11 assists voor zijn rekening nam, gevolgd door zes goals en zes assists in 23 play-off-wedstrijden in een voor de Rebels zeer succesvol seizoen.

Daarna maakte hij de overstap naar de profs, waarbij hij in de eerste drie jaar afwisselend uitkwam voor de Philadelphia Phantoms uit de American Hockey League en de Trenton Titans uit de ECHL. In 2004-05 speelde hij het grootste deel van het seizoen voor de Phantoms. De afgelopen drie jaar speelde hij voor verschillende andere teams in de ECHL. De speler had meer dan honderd strafminuten per seizoen in zijn laatste acht seizoenen.

Smith is de eerste import die door Nijmegen wordt vastgelegd en alweer de zesde nieuwkomer in de selectie van de ook al nieuwe coach Frank Gentges. Eerder kwamen Marco Postma en Akim Ramoul over van respectievelijk Heerenveen en Geleen, terwijl ook William den Ridder (Den Haag), Lorenz Schneider (Krefeld) en Jackie Schoonderwoerd (Dinslaken) in de selectie werden opgenomen.

Al het transfernieuws over Nijmegen >>>