1 oktober 200600:00

Door Joep Meijsen

Nijmegen legt Fin vast

Nijmegen Emperors heeft dit weekeinde de vervanger van de vertrokken Kim Korhonen vastgelegd. Het betreft de 26-jarige Finse aanvaller Ari Katavisto, die zondagavond al zijn debuut maakte voor Nijmegen in de oefenwedstrijd tegen Eindhoven.

Katavisto is afkomstig uit de bekende Finse ijshockeystad Espoo, waar hij zijn opleiding kreeg bij de lokale topclub Espoo Blues. De vleugelaanvaller spendeerde eind jaren negentig een jaar in de sterke Canadese jeugdliga Ontario Hockey League, waar hij uitkwam voor de Toronto St. Michael's Majors.

Na zijn terugkomst in eigen land speelde hij nog een jaar bij de jeugd van zijn eigen club, waarna hij zijn debuut maakte in de hoogste Finse divisie. In zestien wedstrijden dat seizoen kwam hij overigens niet tot scoren. Twee jaar geleden maakte hij nog een kortstondige rentree in de SM-Liiga, maar het grootste deel van zijn loopbaan speelde hij op het tweede en derde niveau in Finland.

De afgelopen jaren kwam hij uit voor HC Salamat in Mestis, de tweede liga in Finland. De SM-Liiga is sinds enkele jaren afgesloten voor promotie/degradatie. Afgelopen seizoen kwam hij in 44 wedstrijden tot dertien goals, veertien assists en 24 strafminuten. In zijn debuut voor Nijmegen tegen Eindhoven scoorde hij direct drie treffers.

Daarmee is de selectie van Nijmegen weer compleet. Eind vorige week werd afscheid genomen van Kim Korhonen, omdat deze onverwacht toch zijn familie mee wilde nemen naar Nederland. Komende vrijdag opent Nijmegen Emperors in eigen huis het seizoen tegen Tilburg Trappers.

Andere uitslagen van oefenwedstrijden van dit weekeinde. Nijmegen klopte Eindhoven met 20-1, Tilburg Trappers was met 5-6 te sterk voor Geleen, Amsterdam klopte Utrecht met 5-0 en speelde 3-3 gelijk tegen Den Haag.