3 november 200600:00

Door [email protected]

Nijmegen plet Dordrecht

Emperors Nijmegen zette vrijdagavond in het Triavium Dordrecht Lions simpel met 22-0 opzij. In Tilburg toonde Den Haag Wolves zich met 11-2 te sterk voor het tweede team van Tilburg Trappers. Het laatste weekend van de Challende Cup is begonnen.

Nijmegen - Dordrecht 22-0
'Deze competitie was een heel slecht idee', zegt Emperors aanvaller Mikael Sjöstrom. Hij wijst naar de Dordrechtspelers verderop in de gang. 'Voor hen is het niet leuk. Voor ons is het niet leuk. Voor het publiek is het niet leuk. De teams uit de eerste divisie hebben gewoon niets tegen ons in te brengen.'

De Zweed verwoordt daarmee de gevoelens van alle aanwezigen in het Triavium. De 22-0 eindstand is de gedeeld hoogste uitslag in de Challenge Cup; exact dezelfde als Nijmegen tegen Eindhoven enkele weken geleden. Het scoresheet is niet groot genoeg om alle doelpunten te bevatten: er passen maar 20 treffers op.

Het is moeilijk om echte hoogtepunten te vinden in de avond. Het meest opvallend, en tekenend voor de onmacht van Dordrecht, waren de drie shorthanded goals die Nijmegen scoorde tijdens één Dordtse powerplay in de derde periode. Twee Nijmeegse powerplaygoals vielen letterlijk seconden nadat de bestrafte Lionsspeler plaats had genomen in de strafbank. De eerste in zes seconden, de tweede in twaalf seconden.

Dordrecht goalie Thijs van Oosterhout begon aardig aan de wedstrijd en hield Nijmegen de eerste 15 minuten op 2-0. Maar daarna was het hek van de dam. In de 35 speelminuten erna wist Nijmegen maar liefst 18 keer te scoren. Met nog tien minuten te gaan werd Van Oosterhout dan toch uit zijn leiden verlost. Zijn vervanger Glenn Seefal hoefde in de resterende minuten maar twee keer te vissen.

Emperors captain Bob Teunissen tekende voor vier goals en vier assists. Mikael Sjöström en John Versteeg scoorden beiden drie goals en drie assists. Nick de Jong speelde voor het eerst weer mee en pakte aardig wat speelminuten. Ondanks wat schoten op goal bleef zijn bijdrage beperkt tot drie assists. Alle Nijmeegse imports speelden mee. Scheidsrechter Debby Hengst leidde de wedstrijd in Nijmegen en deelde in totaal slechts 24 strafminuten uit.

Tilburg 2 - Den Haag 2-11
Ook Tilburg 2 wist Den Haag de eerste 15 minuten in toom te houden, maar moest daarna in de eredivisionist de meerdere erkennen. Matt Moore zorgde er met twee treffers voor dat de Hagenezen met 2-0 voorsprong de kleedkamer op konde zoeken.

De Wolves liepen uit naar een comfortabele 10-0 voorsprong voordat Tilburg 2 iets terug kon doen. Twee snelle doelpunten van Lars van Lieshout (52e minuut) en Ritchie van Hulten (53e minuut) redden de eer van de Brabanders. Matt Armstrong had het laatste woord en scoorde vlak voor tijd de 11-2.

Armstrong eindigde de wedstrijd met drie goals en twee assists. Ook import Matt Moore liet drie goals aantekenen. Jan Jaap Natte scoorde twee maal, waaronder een shorthanded treffer.

Den Haag speelt zaterdag in eigen huis de kraker tegen Amsterdam Tijgers. De winnaar van deze wedstrijd is gekwalificeerd voor de finale om de Challenge Cup. Zondag maken Tilburg en Nijmegen in een onderlinge ontmoeting uit wie de andere plek in die finale claimt.