8 november 200700:00

Door Joep Meijsen

Nijmegen schokt Trappers

Nijmegen Devils heeft de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Josh Tataryn had drie goals in de bijzonder verrassende 4-3 zege op de koploper in de bekercompetitie. Daarmee is met nog twee wedstrijden te gaan de strijd om de eerste plaats weer helemaal open.

Voor Nijmegen is het belangrijker dat de nieuwe ploeg voor het eerst dit seizoen niet op de laatste plaats staat. Door de zege komt Nijmegen op vijf punten, waardoor op de ranglijst Groningen wordt gepasseerd. Bij Nijmegen debuteerde de nieuwe Canadees Mike Rice, terwijl Casper Swart in het doel een meer dan uitstekende wedstrijd speelde.

Het mag gerust de meest verrassende uitslag in het seizoen tot nu toe worden genoemd. Afgelopen weekeinde werd Nijmegen nog twee keer ruim aan de kant geschoven, terwijl Tilburg pas onlangs de eerste nederlaag van het seizoen leed. De eerste ontmoeting tussen deze beide ploegen was bovendien in een eenvoudige 6-0 zege voor de Brabanders geëindigd.

Toch stond de uitslag aan het eind van de wedstrijd op het scorebord en de blijdschap bij de Nijmeegse spelers was dan ook begrijpelijk. Een zwaluw maakt nog geen zomer, maar Devils lijkt in ieder geval groeiende. Trappers aan de andere kant hoeft niet al te zwaar te tillen aan de nederlaag. De ploeg was al verzekerd van een plek bij de laatste vier voor de beker en kan komend weekeinde de eerste plaats op de ranglijst definitief veiligstellen. Voor komende vrijdag staat de kraker tegen pretendent Den Haag op het programma.

Trappers kwam iets tegen de verhouding in na twaalf minuten op voorsprong via Doug Stienstra. Nijmegen toonde echter al aan in ieder geval op deze woensdagavond behoorlijk mee te kunnen spelen met Trappers. Dat werd in de tweede periode omgezet in klinkende munt. Eerst was het Mike Rice die de gelijkmaker binnenschoot, daarna trof Josh Tataryn drie keer doel. Trappers stelde daar alleen een treffer van Don Nichols tegenover.

Tilburg was in de derde periode heer en meester op het ijs, maar verliet toch als verliezer het ijs. Een shorthanded goal van Don Nichols was de enige keer dat doelman Swart zich liet verschalken. Zelfs een powerplay in de laatste minuten kon Trappers niet meer helpen, waardoor het verrassende resultaat een feit werd.