Flyers postma close 0708

22 mei 200800:00

Door Joep Meijsen

Nijmegen strikt Postma

Nijmegen Devils heeft aanvaller Marco Postma gecontracteerd. De 24-jarige Leeuwarder maakt de overstap vanuit Heerenveen. Eerdere contractbesprekingen met Den Haag liepen op niets uit.

Dat meldt dagblad De Gelderlander vanmorgen. ‘Ik zou naar Hijs den Haag gaan. Maar dat ketste op het laatste moment af. De voorzitter van Devils belde me op en ik kreeg daarbij een goed gevoel over Nijmegen. Ik heb daarom besloten voor het avontuur te kiezen, een nieuwe uitdaging', aldus Postma in de krant.

Marco Postma speelde met uitzondering van een jaar in de jeugd van Krefeld zijn hele loopbaan voor Heerenveen. In de afgelopen zeven jaar scoorde hij in 311 wedstrijden 261 punten. Afgelopen seizoen was hij met negen goals en 26 assists de nummer acht op de topscorerslijst van Flyers, dat pas in de finale om het landskampioenschap het onderspit dolf.

De aanvaller zegt wel een aanbieding te hebben gehad van Heerenveen. ‘Ik ben er niet op ingegaan en heb vervolgens niets meer van de club gehoord. Ik denk dat Nijmegen komend seizoen beter gaat presteren dan Heerenveen, dat geen hoofdsponsor heeft. Bij Devils hebben ze een aantal spelers weggestuurd en formeren ze een nieuw team. Ze vertelden me dat Devils buitenlanders gaat halen van een goed niveau. Daarom zie ik het ook als een sportieve vooruitgang.'

Postma is de tweede Nederlandse speler die overstapt naar Nijmegen. Eerder al legde de nummer zes van de competitie van vorig jaar Akim Ramoul van Geleen vast. De nieuwe coach Frank Gentges diende kort na het seizoen een lijstje in met spelers die hij wilde hebben. Devils hoopt nog meer Nederlandse spelers vast te gaan leggen. Daarna wordt gekeken hoeveel buitenlanders nodig zijn om de selectie compleet te maken.

Nijmegen Devils trok vorige week al de jonge Duitse verdediger Lorenz Schneider aan. Eerder werden de contracten verlengd van Casper Swart, Nick Verbruggen, Nick de Jong, Rick Wijnen, Dave van Mol, Timothy Gerritsen en Remo Speijers. Bert van den Braak maakt de omgekeerde beweging van Postma en vertrekt juist naar Flyers.

Postma wordt maandag aan zijn schouder geopereerd maar rekent erop binnen drie tot vier weken weer hersteld te zijn.