12 oktober 200500:00

Nijmegen te sterk voor Heist

De wedstrijd tussen Nijmegen Emperors en Heist op den Berg was een zestig minuten durend pleidooi voor de afschaffing van de Coupe der Lage Landen. Een bloedeloze pot ijshockey die zonder enige moeite met 10-4 werd gewonnen door Nijmegen.

Erik Landman zal het als Ă©Ă©n van de weinige aanwezigen in het schaars bezette Triavium goed naar zijn zin hebben gehad. De van Heerenveen overgekomen Nijmegen-aanvaller was goed voor drie goals en twee assists. Ook TJ Caig scoorde drie keer, terwijl Kevin Young tot een goal en drie assists kwam.

Ondanks de vier treffers van Heist was het eigenlijk nooit een wedstrijd. Alleen het feit dat Nijmegen liefst zeven keer het ijzerwerk trof, stond een Ă©chte monsteroverwinning in de weg. Het was in ieder geval een wedstrijd waar geen van beide ploegen al te veel aan zal hebben gehad en ook voor het publiek was het, ondanks een reeks wonderschone treffers, grotendeels tijdverspilling.

Na iets meer dan een minuut spelen schoot Huub Verdonschot Nijmegen op voorsprong. Met een wonderschone treffer maakte Erik Hoogvliets er even later 2-0 van, terwijl TJ Caig de derde treffer achter Tom Uytterhoeven kogelde. Daarmee was de wedstrijd ook meteen afgelopen.

Als Nijmegen het rustig aandeed, kon Heist nog aardig meeschaatsen. Zo kwam de ploeg via Verschaeren en Schraepen nog terug tot 3-2, maar Kevin Young zorgde vlak voor het einde van de periode voor een nieuwe uitbreiding van de marge.

In de tweede periode maakte Nijmegen korte metten met iedere ambitie die de veertien spelers van Heist eventueel nog hadden. Twee treffers van Erik Landman, twee goals van TJ Caig en een goal van Erik Hoogvliets maakten het verschil. In de derde doorgang kwamen Erik Landman en Sneyers nog tot scoren, waarna iedereen eindelijk naar huis kon.