17 mei 200600:00

Door Joep Meijsen

Nijmegen trekt spelers aan

Nijmegen Emperors heeft twee nieuwe spelers gecontracteerd. Het gaat op de Zweedse verdediger Anders Snis en de Nederlandse international Bert van den Braak. Deze speelde afgelopen seizoen bij Tilburg Trappers.

Dat heeft Nijmegen Emperors bekendgemaakt. Voor Van den Braak betekent dit een terugkeer bij de club waar hij als jeugdspeler het vak heeft geleerd. De aanvaller speelde als senior voor het laatst in het seizoen 2001/02 bij Nijmegen. Toen tekende hij voor drie goals, zes assists en 164 strafminuten in 37 wedstrijden.

Van den Braak debuteerde in de Eredivisie bij Amsterdam en speelde de afgelopen jaren ook bij Den Bosch, Heerenveen en Tilburg Trappers. Tussendoor kwam hij ook nog een jaar uit voor de Lone Star Cavalry in een Amerikaanse jeugdliga. De inmiddels 23-jarige aanvaller maakte afgelopen maand deel uit van het keurkorps van Doug Mason tijdens het wereldkampioenschap in Tallinn, Estland. Bij Trappers speelde hij 39 wedstrijden, waarin hij twee goals en elf assists op zijn naam bracht. Daarnaast was hij goed voor 55 strafminuten.

Anders Snis is na Mikael Sjöström en Tobias Jensen de derde nieuwe Zweed bij Nijmegen. Snis is een verdediger die afgelopen seizoen in de Zweedse Eerste Divisie uitkwam, het derde niveau in het Zweedse land. Voor Falu IF tekende hij in dertig wedstrijden voor vier goals, zes assists en 22 strafminuten.

Anders Snis is 22 jaar oud, 1,85 lang en weegt 85 kilogram. De verdiger schiet links en speelde de afgelopen seizoenen onafgebroken voor Falu IF. Met dit team klom hij van de tweede naar de eerste divisie.

Nijmegen Emperors gaat het nieuwe seizoen overduidelijk op de Scandinavische toer. Niet alleen heeft de regerende landskampioen een Zweedse coach aangetrokken, maar inmiddels dus ook al drie Zweedse spelers. Dit betekent een duidelijke stijlbreuk in vergelijking met het verleden.