11 oktober 200600:00

Door Joep Meijsen

Nijmegen - Utrecht afgelast

De wedstrijd tussen Nijmegen en Utrecht van komende zondag gaat niet door. De Dragons hebben de Nederlandse IJshockeybond (NIJB) laten weten geen representatief team op de been te kunnen brengen voor zondag.
UPDATE: Met reactie NIJB.

Dat staat in een mededeling van de NIJB. De competitiecommissie van de bond stelt een onderzoek in en zal daarna een besluit nemen in deze kwestie. Utrecht verloor afgelopen zondag in eigen hal met 6-1 van Geleen in een wedstrijd die eindigde na vijf minuten in de derde periode. Daarbij liepen verschillende spelers van Utrecht tegen een schorsing op.

Utrecht noemt een drietal redenen waarom het geen goede opstelling op het ijs kan brengen. Blessures, schorsingen en het Europees Kampioenschap Inline Hockey. De wedstrijd van zaterdag tegen Dordrecht gaat overigens wel gewoon door, Utrecht speelt dan met veel jeugdspelers in de opstelling.

Volgens bondsdirecteur Henk Hille is nog geprobeerd een andere speeldatum te vinden. Utrecht wilde eventueel wel op een mid-weekse avond naar Nijmegen komen, maar dit was voor het einde van de Challenge Cup niet mogelijk in Nijmegen. De wedstrijd wordt nu waarschijnlijk omgezet in een reglementaire 5-0 voor Nijmegen, waarbij Utrecht mogelijk nog puntenaftrek of een geldboete boven het hoofd hangt.

Nijmegen Emperors betreurt de situatie, maar toont ook begrip. Voorzitter Emiel Verdonschot: 'Op zich is het erg spijtig dat Hatulek Emperors deze thuiswedstrijd tegen Utrecht moet missen. Uit de verslagen over de wedstrijd Utrecht - Geleen moet ik opmaken dat Utrecht wel een aardig team heeft. Dat maakt het voor Emperors wel zuur dat er zoveel spelers niet aan de wedstrijd kunnen deelnemen vanwege match penalties en andere verplichtingen.'

'Het is jammer voor de competitie om de Challenge Cup, zuur voor de seizoenkaarthouders, maar vooral vervelend voor de Dragons. Ik vernam dat zij maar met acht spelers naar Nijmegen zouden kunnen afreizen, waaronder enkele zeer jonge spelers. Dan kan het geen echte wedstrijd worden. Het is natuurlijk niet leuk om op deze manier een wedstrijd te winnen', aldus Verdonschot.