4 oktober 200600:00

Door Joep Meijsen

Nijmegen wisselt goalie om

Nijmegen Emperors heeft doelman Kristofer Martin teruggestuurd naar Zweden. Hij wordt vervangen door de 23-jarige Finse goalie Tommi Niemelä. Daarmee voert Nijmegen kort voor de start van de competitie voor de tweede keer een wisseling in de selectie door.

Martin werd door de technische staf van Nijmegen gewogen en te licht bevonden voor de Nederlandse competitie. De organisatie bij Nijmegen verwacht dat Niemelä nog voor vrijdag in Nijmegen zal arriveren, op tijd voor de eerste wedstrijd van de Challenge Cup tegen Tilburg Trappers.

Eind vorige week nam Nijmegen al afscheid van de Finse aanvaller Kim Korhonen. Voor hem in de plaats werd zijn landgenoot Ari Katavisto aangetrokken. Daarmee bestaat het import-legioen van de Emperos nu uit vijf Zweden en twee Finnen. Ook de Nederlands-Canadees Nick Verbruggen maakt deel uit van de selectie van Hakan Nygren.

De op 17 juni 1983 in Helsinki geboren Niemelä kreeg zijn jeugdopleiding bij de Finse topclub HIFK Helsinki. Enkele jaren geleden wisselde hij naar de lokale rivaal Jokerit, waar hij zijn laatste jeugdseizoen speelde en tevens zijn debuut maakte op het hoogste niveau in Finland. Het bleef overigens bij één optreden in de SM-Liiga.

De afgelopen jaren speelde hij voor een reeks clubs op het tweede niveau in Finland, voor SV Caldaro in een lagere Italiaanse liga, en voor het Zweedse Gislaveds. Hij zou oorspronkelijk dit seizoen naar de Deense competitie gaan, maar komt uiteindelijk in Nijmegen terecht.

Emperors beschikt ook nog over doelman Marcel den Hartog, die dit seizoen overkwam uit Tilburg. Hij krijgt naar verwachting komende vrijdag de start tegen zijn voormalige werkgever.