Hys vs kemphanen 300110

31 januari 201000:00

Door Remco

Nipte winst voor Den Haag

HYS Den Haag heeft de thuiswedstrijd tegen Eindhoven Kemphanen winnend afgesloten. De Hagenaars wonnen met 3-1. Victor Ignatjev scoorde de game-winning goal in de tweede periode.

Winst is het belangrijkste. Dat zal de gedachtegang van HYS geweest zijn na de overwinning op Eindhoven. Het spel is nog steeds niet zoals men het verwacht in de Hofstad, maar na de zeperd in Nijmegen zijn de drie punten belangrijk voor het vertrouwen.

De 700 toeschouwers in de Uithof kregen wel een vroege tegenslag te zien. Eindhoven probeerde voort te borduren op de knappe winst tegen Tilburg van afgelopen woensdag. Al na twee minuten opende Tyler Hilbert de score voor de bezoekers. Hilbert scoorde zijn dertiende van het seizoen shorthanded met Jeff Winchester op de strafbank voor Kemphanen.

Tien minuten later was HYS wel succesvol op de powerplay. Met doelpuntenmaker Hilbert op de strafbank schoot Matt Korthuis de ploegen op gelijke hoogte. Korthuis is de meest productieve Hagenaar qua powerplaygoals. Dit was de zevende voor Korthuis dit seizoen.

Beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd en pas laat in de tweede periode kwam de thuisploeg voor het eerst op voorsprong. De Let Victor Ignatjev zorgde voor opluchting op de tribunes met zijn twaalfde doelpunt in Haagse dienst. Ignatjev is verdedigend niet meer de topper die hij vroeger was. Toch is Ignatjev na John Gordon, Rob Dmytruk en Stanislav Nazarov de meest trefzekere verdediger in Nederland.

Eindhoven ging in de derde periode op jacht naar de gelijkmaker maar zonder succes. In de slotminuut besliste Jan Bohac de wedstrijd door de puck in het lege net te werken.

Door de winst behoudt Den Haag aansluiting met het trio Heerenveen, Geleen en Tilburg. Komende vrijdag krijgt Den Haag Amsterdam op bezoek. De ideale tegenstander om verder aan het zelfvertrouwen te werken. Tegenstander Eindhoven ziet door het verlies het gat wel erg groot worden met Den Haag. Dat bedraagt inmiddels al elf punten. Eindhoven mag op zondagavond weer aantreden tegen Amstel Tijgers.