Chiefs vs hyc 121111

13 november 201111:05

Door [email protected]

Norström schiet Chiefs langs HYC

Herentals liep voor de tweede keer in evenveel dagen tegen een 5-4 verlies in overtime aan, dit keer tegen landgenoot Leuven. David Norström scoorde na overtime het beslissende penaltyshot.

Leuven ontving dit seizoen nog niet eerder Herentals in eigen huis. De uitwedstrijd werd begin oktober met 2-1 in het voordeel van HYC beslecht. Ook zaterdag hielden de twee ploegen elkaar lang in evenwicht.

Na een doelpuntloze eerste periode, volgden de goals elkaar in de tweede periode in rap tempo op. Barry Horman zette de bezoekers in de 30e minuut op 0-1, maar minder dan drie minuten later stond er 2-2 op de borden. Mike Topic trok de stand gelijk voor de Chiefs, Ben Torremans zette HYC weer op voorsprong en David Norström maakte er 2-2 van.

Vlak voor het einde van de tweede periode zette Mike Topic met een shorthanded goal Leuven voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Kort na de tweede intermissie bracht Tyler Melancon de ploegen weer op gelijke hoogte. Het was de zevende goal en het 20e punt voor de 22-jarige Canadees van Herentals, die daarmee koploper is in zijn ploeg.

Iets meer dan een minuut later stond Leuven dankzij Vincent Caemelbeeck weer op voorsprong, maar Joep Vercammen zorgde er in de 54e minuut voor dat er een overtime aan te pas moest komen. Na een scoreloze overtime was het David Norström die het winnen penaltyshot binnen schoot en daarmee twee punten voor zijn team veiligstelde.

Leuven vergroot dankzij de zege haar voorsprong op het puntloze Amsterdam tot zes punten. De achterstand op Herentals is een puntje geslonken tot vijf, terwijl de Chiefs een wedstrijd minder gespeeld hebben. Herentals kroop op haar beurt een puntje dichterbij Turnhout, dat echter drie wedstrijd minder heeft gespeeld dan HYC.

Vanwege de internationale break ontmoeten dit weekend alleen de Belgische ploegen elkaar in de Eredivisie. Vanavond staat de wedstrijd tussen Turnhout en Leuven op het programma.