IMG 9819

29 december 201808:21

Door Joep Meijsen

Oberliga: Trappers thuis langs Herne

Trappers won vrijdagavond in eigen huis met 6-3 van Herne, waarbij het winnende doelpunt uiteindelijk op naam kwam van Danny Stempher.

Het was weer een duel waarin Tilburg de breedte van zijn selectie kon inzetten. Maar liefst vijf spelers kwamen tot een goal en een assist in het duel, terwijl zes verschillende spelers doel troffen. Elders in de Oberliga won Hannover Scorpions de topper tegen Essen waardoor de ploeg uit de Duitse hanzestad nu op negen punten de belangrijkste achtervolger is van Trappers. Essen, dat de achterstand op Trappers op Tweede Kerstdag had vergroot, staat nu weer op twaalf punten.

Foto's: Arie Leeuwesteijn

IMG 9708

Trappers speelde een wat moeizame eerste periode die werd afgesloten met de stand in evenwicht. Reno de Hondt zette Tilburg op voorsprong, maar Sören Hauptig bracht de ploeg uit Herne weer op gelijke hoogte. Het was in de tweede periode dat Trappers via goals van Max Hermens, Ivy van den Heuvel en Danny Stempher orde op zaken stelde en uitliep naar een uiteindelijk beslissende 4-1 voorsprong.

In de slotperiode troffen Brock Montgomery van Mitch Bruijsten nog doel namens Trappers, terwijl Lois Spitzner en Vojech Suchomer succesvol waren namens Herne. Zondag speelt Tilburg het laatste duel van het jaar. De ploeg van Bohuslav Subr reist voor een middagwedstrijd af naar Berlijn, de nummer laatst in de Oberliga Nord.

Delen