24 september 200700:00

Door Joep Meijsen

Oefenwedstrijden: round-up

De oefencampagnes voor het nieuwe seizoen kwamen dit weekeinde goed op gang. Vier van de zeven teams in de eredivisie kwamen in actie tijdens oefenwedstrijden. IJshockey.com zet de resultaten op een rijtje.

Nijmegen Devils- Utrecht Dragons 4-3

Nijmegen Devils debuteerde vrijdagavond als nieuwe ijshockeyclub met een nipte overwinning op Utrecht. Bert van den Braak had twee doelpunten voor Nijmegen, dat veel moeite had met de sterk spelende Dragons. Opvallend was de tweede goal van Utrecht, die door John Versteeg werd gescoord op aangeven van Bart van Roosmalen. Beide forwards speelden vorig jaar nog in Nijmegen.

Bij Nijmegen ontbraken nog twee imports, maar Josh Tataryn scoorde zijn eerste goal in Nijmeegse dienst. Voor Utrecht kwamen de andere goals van de nieuwe import Juraj Fodrek en oudgediende Michal Rybar. Voor Nijmegen trof ook Dave Stappershoef nog doel. Een bokspartij tussen Jeffrey Fousert en Nick Verbruggen verlevendigde de wedstrijd voor ongeveer zeshonderd toeschouwers nog verder.

oefenpot_vechten_verbruggen.jpg

Amstel Tijgers - Herentals 7-6

Amsterdam sloot de open dag af met een krappe zege op het Belgische Herentals. Doelman Knudsen ontbrak nog op het appel, waardoor de jonge goalies Zonneveld en Van Duin het net verdedigden. Herentals kwam in de wedstrijd op voorsprong door een eigen doelpunt, maar Amsterdam boog dit in het verloop van de eerste periode om naar een 4-1 voorsprong.

Dit bleek precies genoeg marge om een magere overwinning veilig te stellen. In de tweede periode werd het 2-2, terwijl de Belgische eerste klasser in de slotperiode zelfs met 1-3 de betere ploeg was. Het opvallendst aan de wedstrijd was het rugnummer van Paul Vincent, die met nummer 93.5 aantrad, ongetwijfeld een actie van een radiostation.

Turnhout - Tilburg Trappers 4-7

Tilburg Trappers boekte zaterdagavond een overwinning op het Belgische Turnhout. Bob Teunissen had twee doelpunten namens de Brabanders, terwijl Don Nichols en Mike Lalonde ieder een goal en een assist voor hun rekening nam. De opvallendste speler was echter de Canadees Justin Belanger van Turnhout, die drie treffers voor zijn rekening nam.

Trappers kwam via Daryl Bat al in de eerste minuut op voorsprong, breidde dit luttele minuten later uit via Dennis ten Bokkel, terwijl ook Bjorn Willemse en Don Nichols doel troffen in de eerste periode. Franesco de Masi scoorde tegen voor Turnhout. Twee treffers van Belanger maakten er in de twede periode weer een spannende affaire van, maar via Teunissen (2) en Lalonde besliste Trappers de ontmoeting in de slotperiode ondanks de derde goal van Belanger. Het was de derde overwinning voor Tilburg in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Nijmegen Devils - Heerenveen Flyers 4-2

Heerenveen speelde de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen uit in Nijmegen. De Flyers hebben nog niet of nauwelijks de beschikking over eigen ijs, met als gevolg dat er pas één import in actie kwam, de puckvaste Lawne Snyder. De overige buitenlanders worden in de loop van deze week verwacht. De ploeg die naar Nijmegen afreisde bestond dan ook uit de Nederlandse kern van de ploeg, aangevuld met spelers die in het tweede team komen te spelen.

Chris Eimers en Lester Arts verzorgden de coaching vanuit de bank. Zahir Hup nam de beide Friese treffers voor zijn rekening. Nijmegen miste nog twee imports, maar had wel een Nederlandse-Canadees (Max van Hoorn) op proef. In een leuke, ontspannen wedstrijd scoorden Benny Musga, Rob Meanchoff, Dave van Mol en Josh Tataryn voor Nijmegen.

De wedstrijd stond onder leiding van de nieuwe scheidsrechtersinstructeur uit de Verenigde Staten, Patrick Britt. Bij Heerenveen maakte Erik Landman zijn rentree na enkele seizoenen bij andere clubs in Nederland.

2007_opendag4.jpg

Tilburg Trappers - Turnhout 6-1

Tilburg Trappers won in eigen huis ook de terugwedstrijd tegen Turnhout. Bij de afsluiting van de eigen open dag liepen de Brabanders in de slotperiode ver weg van de Belgen. De wedstrijd liep in de slotperiode wel iets uit de hand, waarbij Daryl Bat en Don Nichols ieder een game-misconduct aan hun broek kregen en aanvoerder Simon de Wit zelfs een match-penalty. Dit kan mogelijk betekenen dat hij komende zaterdag de ontmoeting om de Supercup in Amsterdam moet missen.

Lange tijd koesterde Tilburg een voorsprong dankzij goals van Stanislav Nazarov, maar Doug Stienstra, Dennis ten Bokkel en Mike Lalonde zorgden ervoor dat in de laatste tien minuten van de wedstrijd toch een ruime zege op het scorebord kwam. De ontmoeting werd gespeeld voor ongeveer twaalfhonderd toeschouwers.

Heist op den Berg - Dordrecht Lions 2-5

Met oud-Den Haag-doelman Peter Seton in het doel oefende Dordrecht tegen Heist op den Berg. Sirio Barone en Juan-Carlos Keuzenkamp nemen de doelpunten van de Zuid-Hollandse formatie voor hun rekening. De ploeg van coach Richard de Wilde moest het nog stellen zonder Jeroen Beulink, Edgar Dekker, Ferdinand de Man en Jordy Geleijnse.

De wedstrijd begon op het ongebruikelijke tijdstip van tien uur 's avonds, zodat de Lions pas om half een 's nachts aan de terugreis konden beginnen.