17 september 200400:00

Door Joep Meijsen

Oefenweekend van Oranje

Het Nederlands Team speelt dit weekeinde twee oefenwedstrijden in Duitsland. De regionalliga-teams Ratingen en Neuss dienen als oefenpartners van de selectie van Theo van Gerwen.

Oranje heeft de laatste dagen in Amsterdam getraind en de oefenwedstrijden zijn een nieuwe kleine test onderweg naar het Olympische kwalificatietoernooi in Krynica in Polen. Vanavond treedt Oranje om acht uur aan tegen Ratingen.

Trainer Udo Schmid van Ratingen vindt het moeilijk om in te schatten wat voor wedstrijd het wordt. 'Ik denk dat we een interessante wedstrijd te zien krijgen. Als deelnemer aan het B-WK kunnen we de Nederlanders denk ik inschatten op het niveau van een ploeg uit de Tweede Bundesliga', zegt hij op de website van Ratingen.

De coach hoopt niet op een herhaling van de gebeurtenissen tijdens de oefenwedstrijd tegen Geleen vorig seizoen. Toen vonden de Ice Aliens de Nederlandse ploeg onnodig hard spelen. 'Gezonde hardheid is in de wedstrijd heel normaal. Alleen moet het fysieke element niet de overhand krijgen. Uiteindelijk willen we een mooie ijshockeywedstrijd zien en de komende weken goed voorbereid het nieuwe seizoen ingaan', aldus Schmid.

De wedstrijd zaterdag in Neuss begint om 19.30 uur.