Div teams 0809

21 augustus 200900:00

Door Joep Meijsen

Off Season Round-up deel 14

De laatste aflevering van de Off Season Round-up voor dit seizoen staat online. Met spelersnieuws uit Geleen, Amsterdam en Tilburg alsmede informatie over de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Glenn Bakx keert alsnog terug in de hoofdmacht van Geleen Eaters. Eerder nam de club nog afscheid van de verdediger nadat geen overeenkomst kon worden gesloten voor het nieuwe jaar. Bakx was daarna bij enkele andere clubs in beeld, maar dit leidde niet tot contracten. Daarop ging hij opnieuw in gesprek met de club en met de nieuwe coach. Uitkomst hiervan is dat hij weer wordt opgenomen in de selectie en een kans krijgt een basisplaats te veroveren.

Alexander Schaafsma is ook volgend jaar actief in de eredivisie. De geboren Groninger bereikte overeenstemming met Amsterdam voor het komende seizoen. Schaafsma is afgezien van een kort uitstapje naar Heerenveen al sinds eind jaren negentig actief voor Amsterdam. Schaafsma had vorig jaar vier goals en 22 assists in 39 wedstrijden voor Amsterdam. Hij voegde hier ook nog 73 strafminuten aan toe.

Tilburg Trappers trekt mogelijk geen versterking meer aan voor de start van het seizoen. Financieel is daarvoor op dit moment geen ruimte. De club verwacht dat die ruimte er in de loop van het seizoen wel komt, zodat er nog extra versterking kan worden aangetrokken in oktober of november. Trappers begint als eerste aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Woensdag 26 augustus om kwart over acht staat het team in Turnhout voor het eerst op het ijs. Donderdagavond wordt er vanaf kwart voor tien opnieuw getraind, waarna in het weekeinde in Engeland de eerste twee oefenwedstrijden worden gespeeld.

Eindhoven organiseert op 19 en 20 september in eigen ijsstadion het Eindhoven Icehockey Tournament. Aan het toernooi doen behalve Eindhoven Kemphanen zelf ook de Duitse Oberligaclubs EHC Dortmund (o.a. Frank Gentges, TJ Sakaluk, Jake Brenk) en Herner EV mee. Vierde deelnemende club is White Caps Turnhout uit België. Wedstrijden beginnen om vijf en acht uur, waarbij de toegang gratis is.

Eaters Geleen begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de week van 7 tot 12 september. De club houdt dan een trainingskamp in en rond de eigen ijsbaan. Dagelijks wordt er twee keer getraind op het ijs en tussendoor is het team in het krachthonk te vinden. Op 13 september volgt dan de eerste oefenwedstrijd, uit tegen Leuven Chiefs. Eaters moet nog een aantal namen van spelers bekendmaken, maar zegt wel de selectie voor het nieuwe seizoen rond te hebben.

Voor Nijmegen Devils begint het seizoen op zondag 30 augustus. Supporters van de club kunnen dan tijdens een meet and greet kennismaken met de selectie. Dit gebeurt vanaf 16.00 uur in café Old Dutch aan de Teersdijk in Wijchen. Alle Nederlandse en de meeste buitenlandse spelers zijn present. Nijmegen organiseert een combireis naar de eerste oefenwedstrijd van het jaar, tegen Dortmund op vrijdagavond 4 september. Busreis en toegang kosten samen 25 euro. Bestellen via de site van Devils. Op 12 september is de Open Dag van de club. Dan wordt ook het nieuwe shirt onthuld.

Voormalig goaliecoach van jong Oranje Danny Jurgens gaat de komende periode aan de slag met de goalies in Spanje. Daartoe reist hij binnenkort af naar een trainingskamp in Andorra.

Oud-coach Alan Jacob van Den Haag en kortstondig van Groningen heeft een nieuwe club. Afgelopen jaar was hij in Frankrijk actief voor Chamonix, terwijl hij komend jaar in de bank staat bij HC Cergy-Pontoise, dat uitkomt op het tweede niveau in Frankrijk.

Oud-speler-coach Rob Meanchoff van Nijmegen Devils gaat binnenkort trouwen. Meanchoff werd in zijn jaar in Nijmegen enkele weken voor het einde van het seizoen met de meeste andere imports weggestuurd. Dit betekende het einde van zijn loopbaan als speler. Afgelopen jaar was hij video-analist voor Mississauga St. Michaels, waar hij mogelijk komend seizoen als assistent-coach aan de slag gaat.

Dit is de laatste aflevering van de Off Season Round-up voor dit seizoen. De rubriek keert volgende zomer weer terug.