Div teams 0809

22 mei 200900:00

Door Joep Meijsen

Off Season round-up deel 2

De tweede post-season round-up is een feit. In deze aflevering informatie over Utrecht, Den Haag en Tilburg. Daarnaast aandacht voor een bijzondere eer voor een voormalige speler van Nijmegen en nog veel meer.

Utrecht Dragons is de enige club in de eredivisie die nog geen spelers bekend heeft gemaakt voor het nieuwe seizoen. Op de website wordt wel een teken van leven gegeven. De club zegt achter de schermen hard aan het werk te zijn met het werven van sponsoren om met een begroting van tussen de 375.000 en 400.000 euro het nieuwe seizoen in te kunnen gaan. Sportieve doelstelling is komend jaar de middenmoot van de eredivisie, waarbij de technische staf het verlanglijstje voor de spelers al bijna af zou hebben.

Mark Donders speelt ook komend jaar voor Tilburg Trappers. De 24-jarige aanvaller maakt al vijf jaar deel uit van de selectie van de recordkampioen. Afgelopen seizoen kwam hij met beperkte ijstijd tot vier goals en twee assists in 56 wedstrijden. Hij pakte daarbij ook 71 strafminuten.

Tini Jaspers is deze week op 51-jarige leeftijd overleden. Ze was in de ijshockeywereld vooral bekend als echtgenote van Amstel Tijgers-voorzitter Hennie Jaspers en moeder van speler Jasper Jaspers. Tini Jaspers was al geruime tijd ziek. IJshockey.com wenst familie, vrienden en bekenden van Tini veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Den Haag is in hoog tempo bezig met het professionaliseren van de eigen organisatie. ‘We krijgen onder leiding van een commercieel manager een geheel commercieel team waarin ook de PR verwerkt zit. Daarnaast hebben we inmiddels een facilitair en financieel manager aangesteld', zo zegt GM Rene van der Kooij op de eigen website. De club hoopt ook op een eigen kantoor in de ijshal.

Oud-Nijmegen-aanvaller Willie Desjardins heeft een nieuwe klus. Hij is de bondscoach van de U20 van Canada bij het volgende wereldkampioenschap voor junioren. Desjardins speelde in het seizoen 1983-84 in de Nederlandse competitie. Met 49 goals en 58 assists in 52 wedstrijden was hij de topscorer van Nijmegen dat Heerenveen Flyers van de troon stootte en de eerste landstitel naar de Keizerstad bracht. Desjardins is in het dagelijks leven hoofdcoach van de Medicine Hat Tigers uit de WHL.

Ook oud-Eaters-speler Pierre McGuire zoekt promotie. De bekende televisieanalyst heeft de ambitie uitgesproken als general manager aan de slag te gaan in de NHL. Hij is één van de kandidaten voor de vacante positie bij de Minnesota Wild, waar Doug Risebrough vorige maand op de keien werd gezet.

Tilburg Trappers houdt voor het eerst in jaren geen voorverkoopavond voor seizoenskaarten. De voormalige landskampioen doet de voorverkoop vanaf dit jaar gewoon via bankbetalingen. De club organiseert wel ruim voor de start van het seizoen een teampresentatie waarvoor alle seizoenkaarthouders worden uitgenodigd.