Div teams 1415

8 augustus 201412:04

Door Joep Meijsen

Off Season Round-up Deel 6

Over iets meer dan twee weken begint de eerste club al met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Genoeg reden voor de tweede round-up van deze week. Met een nieuwe speler voor Kemphanen, contractverlengingen in Geleen en Heerenveen, alsmede de invloed van ijshockey op die andere vorm van hockey.

ndhoven Kemphanen heeft Julian van Lijden gecontracteerd. De uit Nijmegen afkomstige forward begon vorig jaar bij Moskitos Essen in de Oberliga en maakte daarna de overstap naar Tilburg Trappers. Daar speelde de 21-jarige forward uiteindelijk 20 wedstrijden met zes goals en 14 assists. Tijdens de play-offs werd bekend dat Tilburg niet verder ging met de aanvaller. Van Lijden speelde in de jeugd voor onder meer Krefeld, Berlijn, Salzburg en de Topeka Roadrunners in de VS.

International Levi Houkes heeft zijn contract in Heerenveen verlengd. De forward had vorig jaar tien goals en zestien assists in 32 wedstrijden nadat hij vroeg in het seizoen de overstap maakte vanuit Den Haag naar Friesland. Voor Den Haag had Houkes in twaalf wedstrijden vijf goals en negen assists.

Ook international Joey Oosterveld knoopt er een jaar aan vast in Thialf. De uit Amsterdam afkomstige forward had in 43 wedstrijden 15 goals en 26 assists, waarmee hij de nummer vijf was op de topscorerslijst van Flyers. Tijdens het WK in Litouwen debuteerde hij voor het grote Oranje. In vijf wedstrijden nam hij twee assists voor zijn rekening. Ook de 26-jarige doelman Sjoerd Idzenga blijft in Heerenveen. De voormalige jeugdinternational fungeerde afgelopen seizoen een aantal keer als starter.

Limburg Eaters heeft het contract met Akim Ramoul verlengd. De 28-jarige forward had tijdens de reguliere competitie zestien goals en 21 assists in 35 wedstrijden, waarmee hij de topscorer was in Geleen. In de Larry van Wierencup voegde Ramoul hier nog vijf goals en vijf assists in zes wedstrijden aan toe.

Eindhoven Kemphanen houdt op 14 september de een meet and greet voor fans. Als afsluiting speelt de club van coach Marc Visschers een oefenwedstrijd tegen Turnhout White Caps. Beide teams komen om 19.15 uur op het ijs voor de warming up. Het eerste fluitsignaal klinkt om 19.45 uur. Bij Turnhout spelen oud-Kemphanen Thomas Jeukens, Koen Bakker, Don Geerts, Rico Jonkers en Remco Knoren.

Kevin Bruijsten krijgt in Amiens gezelschap van een reeks andere imports. De club trok de afgelopen weken vier nieuwe verdedigers aan. Het gaat om de Canadezen Shawn Stuart (Caen), Jamie VanderVeeken (Brampton Beast) en Greg Coburn (Las Vegas Wranglers). Daarmee beschikt de club nu over tien buitenlandse spelers.

Hockeycoach Gerold Hoeben, assistent bij Oranje tijdens de spelen in Peking, Athene en Londen, vertelt in Utrechts Nieuwsblad hoe het ijshockey zijn sport beïnvloedt. ‘Hockey wordt steeds meer als ijshockey. Dat begon in 2002 tijdens de WK-finale tussen Duitsland en Australië (2-1 winst voor Duitsland, red.), waar Nederland nog achterliep met het doorwisselen. Nu zijn we daar wel ver in. Daarom zijn we ook gaan kijken bij ijshockey en heeft het Nederlands elftal hierin doorgepakt. Dat komt vooral door Paul (Van Ass, red.). Straks wordt het internationaal vier keer vijftien minuten hockeyen. Dat vind ik fantastisch. Dat betekent een hoge intensiteit, met veel beweging.’