Eaters ten bokkel close 0910

24 juli 201215:06

Door Joep Meijsen

Off Season Round-up Deel 6

Het regenseizoen is voor even voorbij en de zomer is in volle gang. De nieuwe ijshockeyjaargang komt echter ook steeds dichterbij. Tijd voor een nieuwe round-up. Met onder meer de speeldatum van de seizoensopening, het openhartige verhaal van Dennis ten Bokkel, de boosheid bij Robb Serviss en contractverlengingen bij Amsterdam en Tilburg.

De strijd om de Ron Bertelingschaal wordt op zondag 30 september definitief gespeeld in Zoetermeer. Bekerwinnaar Den Haag heeft recht op het thuisvoordeel in de wedstrijd tegen landskampioen Geleen, maar in de Uithof ligt nog geen ijs. De wedstrijd begint om 19.00 uur. Een week later, in het weekeinde van 5 oktober, begint de reguliere competitie.

Dennis ten Bokkel vertelt in een interview met Brabants Dagblad openhartig over de operatie aan een goedaardige tumor achter zijn oog. ‘In de twee dagen tussen de scan en de uitslag heb ik mezelf helemaal gek gedacht. Hoe moet het met mijn dochtertje Nova als ik er straks niet meer ben? Wat voor muziek wil ik op mijn begrafenis?... Toen ze vertelden dat het goedaardig was, en goed te opereren, was dat zo'n opluchting. Je rekent op het ergste, dus je beschouwt het als een positieve uitslag. Ie krijgt wel veel schrikreacties als je het vertelt. Een tumor in je hoofd is ook niet niks.’

De aanvoerder van Geleen is intussen vrijwel helemaal hersteld. Hij heeft alleen nog veel hoofdpijn, vermoedelijk van de spanning. Hoe het verder gaat met zijn ijshockeyloopbaan weet hij nog niet. ‘Ik heb groen licht gekregen om weer te ijshockeyen. Geleen heeft een aanbod gedaan, maar ik weet het nog niet. Als ik nu zou stoppen, zou ik het niet erg vinden. Met de jongens in de bus zitten zal ik missen, maar zes uur 's ochtends thuis wegrijden en 's avonds om tien uur thuiskomen niet. Mijn band met mijn dochtertje is veel hechter geworden doordat ik zoveel thuis was. Ik zou niet willen dat dat weer minder wordt. IJshockey is onbelangrijk vergeleken met wat ik heb meegemaakt.’

Robb Serviss, wiens contract als coach van het CTO niet is verlengd, is helemaal klaar met de Nederlandse IJshockey Bond. ‘Ik kreeg twee weken voor het aflopen van mijn jaarcontract een mail.De bond had niet het fatsoen om het mij van man tot man mee te delen. De mail vermeldde niet eens waarom ik aan de kant ben gezet’, zegt hij in Eindhovens Dagblad. Het was voor hem wel een onvergelijke periode, maar hij voelt niets voor een rol als opleider van coaches bij de NIJB. ‘Zo ga je niet met elkaar om. Ik heb wat zaken lopen. Wellicht blijf ik in Canada.’

Theo van Gerwen reageert in dezelfde krant namens de ijshockeybond. ‘Tja, een mail. Ik probeerde eerder Robb op andere manieren te bereiken, maar kreeg hem niet te pakken.’ Op de vraag waarom het contract van Serviss niet is verlengd, houdt de nieuwe Technisch Directeur van de ijshockeybond zich op de vlakte. ‘Ik ben na een diepte-onderzoek tot de conclusie gekomen, dat Robb niet de ideale coach voor het CTO is. Ik wil daar verder niet over in detail treden.’

Aanvaller Robin Swart en doelman Jacob van Duin hebben hun contract met Amsterdam Capitals met een jaar verlengd. Van Duin gaat fungeren als back-up van de eerder al gecontracteerde Tim Knudsen. Swart was de nummer acht op de topscorerslijst van Capitals afgelopen jaar met twee goals en vijf assists in dertig wedstrijden.

Ritchie van Hulten heeft zijn contract met Tilburg Trappers met een jaar verlengd. De forward ,die regelmatig onderdeel uitmaakt van de selectie van Oranje, was met acht goals en veertien assists in 37 wedstrijden de nummer twaalf van de topscorerslijst bij de recordkampioen. Hij gaat tevens een rol spelen in de jeugdopleiding van Trappers als assistent van de nieuw-benoemde topsportcoördinator bij Tilburg, Ivy van den Heuvel. Daarbij wordt hij mede verantwoordelijk voor de topsportklas bij Tilburg.

De organisatie van de Amsterdam Ice Hockey Cup heeft enkele namen bekendgemaakt van spelers die met de Detroit Red Wings Alumni zullen aantreden. Het gaat om Randy Burridge, Ken Houston, Pat Rible en Jean Francois Jomphe. Jomphe speelde later in zijn loopbaan ook nog voor Krefeld Penguine, Ă©Ă©n van de deelnemers aan de AIHC. Oud-internationals Robbert Prick van Wely en Chris Eimers zullen uitkomen voor de Dutch All Stars.

De logo’s van sponsoren Acer en Van de Wijgert Brandbeveiliging zijn komend jaar wederom te vinden op de kleding van de Nederlandse scheidsrechters en linesmen. Beide bedrijven hebben hun contract hierover met de Nederlandse IJshockeybond verlengd, Van de Wijgert zelfs voor een periode van twee jaar.