Div teams 1415

25 augustus 201414:35

Door Joep Meijsen

Off Season Round-up Deel 9

De eerste teams staan te popelen voor de eerste ijstraining van het nieuwe seizoen. Tijd voor de laatste Off Season Round-up van dit jaar. Met onder meer aandacht voor uitbreiding van de selectie van Dordrecht, een Zweed voor Tilburg Trappers en problemen in de Oberliga.

rdrecht Lions heeft weer drie spelers toegevoegd aan de selectie. Het gaat om Jasper Busink, Danny Donders en Willy Schut. Busink had twee goals afgelopen seizoen, terwijl Willy Schut voor een goal en een assist tekende. Donders kwam door een blessure het hele seizoen niet in actie. ‘Voor Dordrecht is het belangrijk dat de Dordtse jongens doorstoten naar de eredivisie, Jasper en Willy zijn het perfecte voorbeeld’, zo schrijft de club over twee van de betrokken spelers.

Andy Bathgate speelt komend seizoen voor de Wichita Thunder uit de Central Hockey League. Bathgate had vorig jaar twaalf goals en dertig assists in 22 wedstrijden voor Herentals. De forward met de bekende ijshockeynaam moest tijdens het seizoen plaatsmaken voor de terugkeer van Tyler Melancon en maakte uiteindelijk het jaar af bij Königsborner JEC, dat uitkomt in de Duitse Oberliga. Daar had hij 23 punten in zeventien wedstrijden.

Tilburg Trappers opent het toernooi om de Continental Cup op vrijdag 17 oktober met een wedstrijd tegen Belfast Giants. Een dag later is Pinguins Bremerhaven de tegenstander, terwijl het toernooi op zondag wordt afgesloten met een wedstrijd tegen het Spaanse Puigcerda of het Bulgaarse CSKA Sofia. Deze teams moeten onderling nog uitmaken wie zich plaatst voor het toernooi in de tweede ronde dat wordt gespeeld in Bremerhaven.

De 26-jarige Zweed Anders Martinsson is door de jeugdafdeling van Tilburg Trappers aangetrokken als nieuwe trainer/coach van het Toekomstteam van Trappers, dat uitkomt in de Eerste Divisie. Martinsson gaat ook de topsportklas bij Trappers trainen en ook de andere jeugdteams en de coaches van deze teams gaan begeleiden. Martinsson schopte het als speler tot het derde niveau in Zweden en voltooide de opleiding sportcoaching aan de universiteit van Gothenburg.

Eindhoven Kemphanen werkt dinsdagavond van 20.00 tot 21.00 uur de eerste ijstraining af. Dit is het officiële begin van het nieuwe seizoen bij Kemphanen en ijshockeyfans worden van harte uitgenodigd te komen kijken. De eerste wedstrijd van Eindhoven staat op het programma voor zaterdag zes september als de club op bezoek gaat in Luik. Ook Tilburg Trappers begint dinsdagavond aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De regerende landskampioenschap doet dat traditioneel met een training in Turnhout.

De Oberliga West, waarin Tilburg komend seizoen wil gaan spelen, kreeg afgelopen week een nieuwe tegenslag te verwerken. De kans is groot dat Hamm Eisbären zich terugtrekt uit de competitie vanwege een conflict met de gemeente over de ijsbaan. De jeugdafdeling gaat kijken of het mogelijk is om alsnog een team in te schrijven, maar dit is nog zeer onzeker. Eerder trok Grefrath zich al terug uit de Oberliga. Die club wordt vervangen door het eigenlijk gedegradeerder Neusser EV.

De Champions Hockey League, het nieuwe pan-Europese clubtoernooi, is afgelopen week begonnen met onder meer wedstrijden in Keulen en Krefeld. De meeste topclubs uit Europa, met uitzondering van ploegen uit de KHL, doen mee in het toernooi. Een speler die vorig jaar actief was in Nederland, speelt mee in de CHL. Het gaat om Evan Mosey van Herentals, die met Nottingham Panthers deelneemt. Hij verloor overigens de eerste twee wedstrijden. Tilburg kan zich in theorie via de Continental Cup plaatsen voor de CHL van volgend jaar.

Dit was de laatste Off Season Round-up voor 2014. Aangezien de eerste teams beginnen met de voorbereiding, schakelen we over op de eveneens onregelmatig verschijnende Pre Season Round-ups.