Trappers bernakevitch2

18 juni 200800:00

Door Joep Meijsen

Onderdak buiten Nederland

Verschillende spelers uit de Nederlandse competitie vorig jaar hebben intussen elders onderdak gevonden. IJshockey.com heeft een kort overzicht.

Tilburg Trappers-aanvaller Brendan Bernakevitch zet zijn loopbaan voort in de Italiaanse competitie. De geboren Canadees tekende een contract bij Val Pusteria Wolves.

Den Haag-doelman Sami Heinonen heeft een nieuw station gevonden buiten Finland. De doelman tekende een contract voor een jaar bij HC Chamonix uit de hoogste Franse competie.

Tomas Kalousek, die de afgelopen jaren actief was voor Amsterdam en Geleen, keert terug naar eigen land. SC Blue Bucks Kolin op lager niveau in Tsjechië is zijn nieuwe team. Bij Geleen belandde Kalousek na de terugkeer van Frank Novello op het tweede plan.

Ryan McLeod tekende enkele weken geleden een contract in Zweden bij Olofströms dat uitkomt op een lager niveau. McLeod was één van de betere spelers van Geleen tijdens de play-off-serie tegen Tilburg Trappers.

Oud-Nijmegen-aanvaller Dale Crombeen keert terug naar Canada. Afgelopen seizoen werd hij met Waldkraiburg nog kampioen in de Beierenliga, maar hij hangt nu zijn schaatsen in de wilgen en begint aan de opbouw van zijn maatschappelijke loopbaan. Crombeen was recentelijk nog onderwerp van een aflevering van de Ex-Files op IJshockey.com.

Bekijk een overzicht van alle transfers van de Nederlandse clubs