Flyers gordon hijg

19 augustus 200800:00

Door Joep Meijsen

Onzekerheid bij Flyers

Heerenveen is nog niet klaar voor het nieuwe seizoen. De club is nog altijd op zoek naar een hoofdsponsor en heeft derhalve een handvol spelers nog altijd niet gecontracteerd. Als gevolg hiervan komt verdediger John Gordon niet terug naar Thialf.

Dat meldt de Leeuwarder Courant. Gordon had weliswaar net als veel andere spelers een mondelinge overeenkomst met Flyers, maar nog altijd geen formeel contract ontvangen. Dit noopte hem om te vertrekken naar een club in Slovenië. De komende twee weken moeten meer duidelijkheid brengen over de toekomst van Flyers.

‘Dat heeft alles te maken met het feit dat we nog steeds geen hoofdsponsor hebben voor komend seizoen', bevestigt Flyers-voorzitter Danny Micola in de krant de problemen. &llsquo;Er zijn daardoor nog eens zes spelers met wie we wel akkoord zijn, maar die we nog niet het contract opgestuurd hebben. Omdat we nog steeds niet weten hoe hoog het budget is waar we mee kunnen werken. En we willen onze afspraken financieel gezien wel kunnen nakomen.'

Het rommelt al enkele jaren financieel bij Flyers. Nog niet zo lang geleden dreigde de club terug te stappen naar de eerste divisie omdat doorgaan in de eredivisie financieel niet meer haalbaar was. Dat werd uiteindelijk geschikt Daarnaast waren er verschillende conflicten met hoofdsponsor Vadeko, waarvan de laatste in februari van dit jaar. Dat werd uiteindelijk in de kiem gesmoord. Sportief gaat het Flyers al jaren voor de wind. De club plaatste zich de laatste vier jaar voor de finale om het landskampioenschap. Financieel heeft de club in de kleine sponsormarkt in de regio veel te lijden van het enorme succes van de lokale voetbalclub.

Voor het nieuwe seizoen legde Flyers vooralsnog een handvol nieuwe spelers vast, waaronder Bert van den Braak en Nick de Jong van Nijmegen alsmede het trio Arthur Fritch, TJ Kelley en Josh Reber uit Noord-Amerika. Ook imports Michael Nason en Tim Kelleher zouden terugkeren.