6 september 200800:00

Door Joep Meijsen

Ook Dragons nog onzeker

De Nederlandse ijshockeybond heeft de inschrijftermijn voor clubs in de eredivisie enkele dagen verlengd. Het aantal deelnemers op het hoogste niveau is nog altijd onzeker, waarbij nu ook Utrecht een vraagteken geworden is.

Utrecht meldde enkele weken geleden al een hoofdsponsor te hebben, die het mogelijk maakt de overstap te maken van de eerste divisie naar de eredivisie. De naam zou later bekend worden gemaakt. Deze mededeling bleek echter prematuur. Er is nog altijd geen sprake van een getekend contract, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Voorzitter Edwin Roelofs van Utrecht zegt in de krant dat een week geleden is besloten er nog een keer helemaal voor te gaan. ‘We hebben toen met het bestuur en een aantal betrokkenen om de tafel gezeten en gezegd: als het zo blijft zijn we niet verzekerd van de eredivisie. We hebben nu geen verantwoorde dekking van de begroting.' Intussen zou er ook contact zijn met andere mogelijke naamsponsoren.

De komst van de imports is voorlopig uitgesteld. Dragons heeft zes spelers uit Slowakije en Duitsland onder contract en was nog in gesprek met twee andere kandidaten. Die laatste gesprekken zijn ook op een laag pitje gezet in afwachting van de handtekening van een hoofdsponsor. De twijfel in Utrecht komt bovenop de problemen in Heerenveen, waardoor het minder dan een maand voor de start van de competitie nog volstrekt onzeker is hoeveel teams er zullen uitkomen op het hoogste niveau.

De inschrijftermijn in de eredivisie zou oorspronkelijk op 5 september sluiten. De ijshockeybond heeft deze datum nu verschoven naar 9 september. Daarna zal in het eredivisieoverleg een opzet voor de competitie worden afgesproken, waarna aan het competitieschema kan worden gewerkt. Dit betekent dat de publicatie van het definitieve programma buiten de schuld van de bond om ook vertraging oploopt.

Nijmegen Devils is vrijdagavond begonnen aan de oefencampagne. De ploeg van Frank Gentges won met 11-4 van Ratingen Ice Aliens, dat op het vierde niveau in Duitsland speelt. De lijn van Akim Ramoul, Levi Houkes en Jason Baglic was betrokken bij zeven doelpunten en was goed voor 15 punten. Ramoul liet drie goals en drie assists aantekenen.