1 december 200600:00

Door Joep Meijsen

Ook Zweed voor Eaters

Eaters Geleen heeft zich net als Heerenveen op de valreep versterkt met een Zweedse verdediger. Het gaat om de 22-jarige Henrik Ivarsson, die tot nu toe dit seizoen uitkwam op het vierde niveau in eigen land.

Dat meldt Eaters op de eigen website. Ivarsson maakt waarschijnlijk zaterdag al zijn debuut voor Geleen in de uitwedstrijd in Amsterdam. De Zweedse verdediger is een welkome aanvulling op de qua aantallen mager bezette defensie van Geleen.

Ivarsson heeft volgens Eaters eerder dit jaar een vergeefse poging gedaan een contract af te dwingen bij de Houston Aeros in de American Hockey League. Zijn jeugdopleiding genoot hij in de hoog aangeschreven Superelite Liga bij Västra Frölunda HC Indians. In zijn verdere carrière speelde hij voor Mölndal en Osby in de 1ste divisie in Zweden en IFK Arboga dat een niveau hoger uitkomt in de Allsvenskan.

Vorig seizoen had hij bij Osby in 44 wedstrijden tien goals, vijf assists en in totaal 115 strafminuten. Ivarsson is de twaalfde in het buitenland geboren speler in de selectie van Dave Hyrsky. Met Ivarsson, Mike Walling, Andrew Dickson, Brad McDonald en JR Holmes verwacht Eaters nu met een stevigere defensie aan te kunnen treden.

Lamonte Polet begon het seizoen als verdediger, maar schoof onlangs door naar een aanvalslijn.