11 november 200600:00

Opluchting bij Wolves

Den Haag heeft revanche genomen voor de nederlaag van vorige week tegen Amsterdam. In overtime scoorde Andri Salomonson de winnende treffer in de uitwedstrijd tegen Amstel Tijgers. Wel gaf Den Haag wederom in de derde periode een riante voorsprong weg.

Amsterdam kwam na vier minuten spelen op voorsprong. Een geplaatst schot vanaf de blauwe lijn van Leo van den Thillart verdween via de binnenkant van de paal achter Wolves-goalie Peter Seton. Onder toeziend oog van T.J. Caig, de topscoorder van vorig jaar, nam Den Haag hierna de regie over. Binnen een minuut scoorde Matt Armstrong al de gelijkmaker voor Den Haag, nadat de verdediging van Amsterdam weigerde Lou DiMasi aan te pakken. De Haagse verdediger schaatste op zijn gemak het aanvalsvak binnen en zag dat Armstrong geheel vrij stond voor de goal van Joe Pelletier.

Coach Alexander Jacobs was blij met de snelle gelijkmaker: 'Ik moet mijn spelers een groot compliment geven omdat ze zich knap wisten te herstellen van de nederlaag van gisteren en van de snelle goal van Amsterdam. De nederlaag tegen Heerenveen was een psychologische dreun voor mijn ploeg mede door de manier waarop de winnende goal van Heerenveen viel.'

De tweede periode was geheel voor Den Haag. Amsterdam had de grootste moeite om zelfs maar het eigen vak uit te komen. Het duurde echter meer dan veertien minuten alvorens Den Haag dit overwicht wist uit te drukken in doelpunten. Twee rebounds die beiden tijdens een powerplay vielen zorgden voor een 1-3 voorsprong voor de gasten uit de Hofstad. De rebounds werden gescoord door Alan van Bentem en Jan-Jaap Natte. De Hagenezen scoorden nog een loepzuivere goal maar scheidsrechter de Brabander keurde de goal niet goed. Een hard schot van nieuwkomer T.J. Heighton kaatste terug van het net maar dit werd niet gezien door het arbitrale trio.

Net als vorige week in de Challenge Cup gaf Den Haag weer de voorsprong weg aan Amsterdam. De kersverse winnaar van de Challenge Cup scoorden twee schoonheden van doelpunten. Eerst scoorde Bohuslav Subr na een prachtige, snelle combinatie van Joey Oosterveld en Matt Korthuis. Twee minuten later bediende diezelfde Matt Korthuis met een slim passje Paul Vincent die bij de tweede paal de puck langs Seton tikte. Amsterdam kreeg een uitgelezen kans om zelfs op voorsprong te komen. De thuisploeg kreeg een penalty shot nadat de uitgebroken Eric Hoogvliets op onreglementaire manier werd neergehaald. Peter Seton wist echter het penalty shot van Paul Vincent te stoppen.

In de overtime greep Den Haag alsnog de dikverdiende overwinning. T.J. Heighton bekroonde een prima wedstrijd met een mooie assist op matchwinner Andri Salomonson. Heighton stond schuin achter de rechterkant van het doel van Pelletier en vond met een slimme pass de inkomende Salomonson die met een laag schot Pelletier kansloos liet.

Jacobs: 'Heighton speelde een uitstekende wedstrijd. Die jongen heeft zo hard gewerkt en bleef maar doorgaan. Door zijn inbreng kon ik mijn betere spelers wat meer rust geven. Verder ben ik blij dat het kwartje nu eindelijk aan onze kant is gevallen na de eerdere nederlagen tegen Amsterdam. Deze overwinning is erg belangrijk voor ons zelfvertrouwen, hopelijk kunnen we de komende weken de stijgende lijn voortzetten.'