13 mei 200500:00

Door Joep Meijsen

Oppositie Oranje bekend

De tegenstanders van Oranje op het volgende wereldkampioenschap zijn bekend. Oranje neemt het volgend jaar in april op tegen Oostenrijk, Polen, Estland, Litouwen en Kroatië. Waar het wereldkampioenschap wordt gehouden, wordt later bekend.

De definitieve indeling van Oranje werd bekend na het afwikkelen van de degradatieronde tijdens het grote wereldkampioenschap in Oostenrijk. Daarbij tuimelde het gastland omlaag naar de divisie van Nederland. Daarmee treft Nederland weer een heel andere divisie dan dit jaar in Eindhoven. Alleen Estland en Litouwen namen het toen ook al op tegen de selectie van bondscoach Doug Mason.

Twee andere tegenstanders kent Nederland ook nog van confrontaties in het afgelopen seizoen. Zowel Polen als Kroatië waren net als Oranje deelnemer aan het Olympisch Kwalificatietoernooi in Nowy Targ in Polen. Oranje won daar van de Kroaten, maar moest in de slotwedstrijd een nederlaag tegen het gastland incasseren.

De andere Division I bestaat uit Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Hongarije, Japan en Israël. De komende dagen zal op het congres van de IIHF worden bepaald waar Oranje het WK gaat afwerken.