NHL DEL hamburg logo

28 november 200600:00

Door Remco

Opschudding om Stewart

Bill Stewart keerde dit weekend terug in de DEL als hoofdcoach van Hamburg Freezers. Zijn oude club Black Wings Linz laat Stewart echter niet zomaar vertrekken en stapt naar de rechter. Tevens is Stewart in opspraak geraakt wegens racistische uitlatingen naar een trainer van Wenen.

Linz, de oude werkgever van Stewart, kondigde gisteren aan naar de rechter te stappen. Volgens Linz is Stewart zonder enkele aankondiging vertrokken richting Hamburg. Linz stapt nu naar de rechter om Stewart aan zijn contract te houden. Linz-voorzitter Wilfred Wetzl: ‘Stewart heeft nooit zijn plannen aan ons verteld en heeft daarom ook nooit toestemming gehad om te onderhandelen met Hamburg. Bill heeft nog een doorlopend contract bij Linz en daarom stappen wij naar de rechter wegens contractbreuk.'

Linz stapt niet alleen naar de rechter maar ook naar de tuchtcommissie van de IIHF: ‘Hamburg heeft in onze ogen niet correct gehandeld en wij zullen vragen aan de internationale ijshockeybond en de Oostenrijkse nationale bond om de transfer alsnog te blokkeren.'

Op naar het volgende relletje met Stewart in een negatieve hoofdrol. Tijdens de wedstrijd van Linz tegen de Vienna Capitals liet Stewart zich niet van zijn beste kant zien. Luid en duidelijk riep Stewart enkele racistische beledigingen naar Chris Hamilton, de mental coach van Vienna Capitals. Wenen heeft nagedacht over juridische stappen maar Hamilton heeft al de excuses van Stewart geaccepteerd. Daarmee lijkt deze kwestie niet voor de rechtbank te verschijnen. Hamilton was tevens werkzaam als mental coach voor het nationale team van Oostenrijk tijdens het WK in Tallinn waar ook Nederland actief was.

Overig nieuws

Straubing heeft weer eens een nieuwe speler op proef. De promovendus is dringend op zoek naar versterking van de krappe selectie. Ditmaal is de Amerikaan Eric Chouinard op proef bij de Tigers. Chouinard speelde dit seizoen bij Sierre, dat uitkomt op het tweede niveau in Zwitserland. Daarvoor speelde Chouinard wisselend in de AHL en NHL. In totaal speelde Chouinard 80 wedstrijden in de NHL waarin hij kwam tot 11 goals en 11 assists. Voor zijn vertrek naar Zwitserland speelde de 26-jarige center bij San Antonio Rampage in de AHL.

Duisburg heeft zich versterkt met aanvaller Christian Hommel. De voormalig Duits international keert terug na een mislukt avontuur in Amerika. Hommel komt over van Arizona Sundogs uit de CHL. Hommel speelde al twee keer eerder voor Duisburg. In 2001 speelde Hommel 36 wedstrijden voor Duisburg in de Oberliga en in 2004 versterkte Hommel Duisburg voor de playoffs van de Tweede Bundesliga.

Hommel heeft bij andere teams ook ruime ervaring opgedaan in de DEL. De 25-jarige aanvaller speelde meer dan 200 wedstrijden bij Iserlohn, Hamburg en Kassel. In 2003 speelde Hommel mee met Duitsland op het wereldkampioenschap.