7 december 200600:00

Door [email protected]

Opzet halve finales bekend

De halve finale om de beker tussen Nijmegen en Geleen wordt over twee weekenden uitgesmeerd. Dat heeft de Nederlandse IJshockeybond vandaag bekend gemaakt. Deze wijziging heeft een aantal gevolgen.

'De beschikbare ijstijd in het weekeinde 8, 9 en 10 december maakt het niet mogelijk om Hatulek Emperors Nijmegen het thuisvoordeel te geven waar zij als nummer 2 uit de bekercompetitie recht op hebben', meldt de website van de NIJB.

Door deze problemen in de planning heeft de NIJB geen andere uitweg dan de halve finale over twee weekenden te splitsen. Nijmegen Emperors speelt aanstaande zondag, 10 december, om 19:00 uur uit in Geleen de eerste wedstrijd om een plaats in de bekerfinale. De week erop komt Geleen op zondag naar Nijmegen voor het beslissende duel in de best-of-two serie.

De opsplitsing blijft niet zonder gevolgen voor de rest van de planning. De wedstrijden Geleen - Tilburg (16 december) en Nijmegen - Den Haag (17 december) zijn noodgedwongen afgelast en moeten opnieuw ingepland worden.

De halve finale serie tussen Amsterdam en Tilburg wordt wel in één weekend gespeeld. Zaterdag gaat Tilburg op bezoek in de Jaap Eden hal, terwijl de Amsterdammers op zondag naar Stappegoor afreizen. De winnaar van deze serie zal een volle week moeten wachten totdat de tegenstander in de bekerfinale bekend is. De finale wordt op woensdag 17 januari gespeeld in Eindhoven.