Wk2011 Ned Spa001

28 augustus 201512:35

Door Joep Meijsen

Oranje begint aan de voorbereiding

Bondscoach Chris Eimers begint komende zondag in Eindhoven met zijn team aan de voorbereiding op het nieuwe internationale seizoen. Volgend weekeinde zijn er de eerste twee oefenwedstrijden.

Nederland oefent op zaterdag 5 september vanaf 20.15 uur in Eindhoven tegen het clubteam van Moskitos Essen. IJshockey.com publiceerde eerder de selectie voor deze wedstrijden, waarbij geen spelers van Tilburg betrokken zijn. Toegangskaarten kosten aan de kassa vijf euro. Een dag later volgt om 18.30 uur de return in Essen.

Het Nederlands team moet dit jaar rekening houden met de mogelijkheid dat een deel van de selectie van de afgelopen jaren niet beschikbaar is wanneer Tilburg ver komt in de play-offs in de Oberliga. Dat zou betekenen dat ze niet in actie kunnen komen bij het wereldkampioenschap in het Spaanse Jaca dat op 9 april begint.

Voor die tijd volgt echter eerst nog het Olympisch Kwalificatietoernooi in Itali√ę, waar de Italianen, Britten en een qualifier de tegenstanders van Oranje zullen zijn. Dit toernooi wordt van 11 tot en met 14 februari gespeeld. Voor dit toernooi zijn wel alle reguliere spelers beschibaar. In de voorbereiding hierop wordt in het weekend van 6,7 en 8 november nog een tweetal oefenwedstrijden gespeeld.

Wie dan de tegenstander is van Oranje is nog niet duidelijk. Het is wel zeer waarschijnlijk dat de ontmoetingen in Nederland zullen worden gespeeld.