15 april 200500:00

Door Joep Meijsen

Oranje gelijk in generale

Het Nederlands team heeft de laatste oefenwedsrijd voor het wereldkampioenschap afgesloten met een 2-2 gelijkspel tegen Roemenie. Nederland kwam in de tweede periode met 2-0 achter alvorens Livingston en Hartogs de stand gelijk trokken.

Andere kansen tijdens de eerste periode waren er voor Dave Livingston, die tijdens de powerplay een goede mogelijkheid kreeg. Marcel Kars schaatste alleen door de defensie, maar zag zijn inzet gesmoord.

De Roemenen hebben vooralsnog in aanvallend opzicht weinig laten zien. Oranje draait de lijnen snel door en geeft speelgelegenheid aan alle aanwezige spelers.

In de tweede periode kwam Roemenie op een verrassende 0-1 dankzij een weggeven rebound. Enkele minuten later wisten de gasten Phil Groeneveld opnieuw te passeren. Na deze treffer begon de ploeg van Doug Mason wat beter te spelen. Dave Livingston schoot van dichtbij de 1-2 binnen en een andere routinier Tommie Hartogs zorgde nog voor het einde van de tweede periode voor de gelijkmaker.

Nederland kreeg in de derde doorgang voldoende kansen om de wedstrijd te beslissen, maar de Roemeense doelman toonde zich een vaardige sluitpost. Op zijn beurt moest Phil Groeneveld een keer zijn snelle reflexen hun werk laten doen op een inzet van dichtbij.

Beide teams ontmoeten elkaar zondag opnieuw. Dan om het 'echie'.